27 March 2012 Scris de:

IKEA – Design Suedez

IKEA reprezinta un lant de magazine cunoscut peste tot in lume. Mgazinele IKEA au o gama larga de produse de mobilier si decoratiuni. IKEA este de origine suedeza, iar culorile logoului sunt culorile drapelului lor. Rădăcinile IKEA au pornit din Småland, sudul Suediei, unde oamenii muncesc mult şi trăiesc modest, folosind la maximum resursele limitate de care dispun.

IKEA are produse pentru toata lumea, adica pentru toate gusturile. Indiferent ca vrei sa iti amenajezi casa intr-un stil minimalist, sau in stil rococo, la IKEA cu siguranta gasesti exact ceea ce ai nevoie. Produsele lor sunt de o calitate foarte mare, sunt de asemenea  functionale, si design-ul cum am mai spus, este unul deosebit. Suedia este, în general, asociată cu un stil de viaţă proaspăt şi sănătos. Stilul acesta de viaţă se reflectă în gama de produse IKEA. Prospeţimea aerului curat se regăseşte în culorile şi materialele folosite şi în impresia de lărgime pe care acestea o creează: lemn deschis la culoare, materiale textile naturale şi suprafeţe netratate. Aceasta tara datorita faptului ca in cea mai mare parte a anului este rece, intunecata, spatiile luminoase si deschise le da o alta atmosfera, creeaza o alta senzatie, alta stare.

Care este viziunea acestei mari firme ? Viziunea lor este urmatoarea, de a crea o viata mai buna in fiecare zi, pentru fiecare om, si cum fac asta ? Ei aduc o gama foarte larga de produse, de unde fiecare are de unde alege, si ce e mai important este ca, au produse la preturi pe care si le permit si cei cu un venit mai redus.

Eu pot sa confirm ca, preturile intr-adevar sunt destul de accesibile, am fost la magazinul IKEA, la Budapesta, si produsele pe care le au, le-am studiat bine, mai ales ca eu terminand sectia de design de interior, ma interesa foarte mult sa vad ce produse de mobilier interesant au, si din ce materiale sunt facute acestea. Am avut de unde sa ma inspir. Magazinul are mobila cum ar fi: canapele, scaune, mese, au si mobilier de bucatarie si paturi, corpuri de iluminat, draperii, perdele, lenjerie de pat, vaze de tot felul, au jucarii pentru copii. In magazine sunt anumite spatii decorate cu tot. Spre exeplu in magazinul IKEA din Budapesta, au un mic spatiu ca o camera, amenajare de living ( cu televizor, masuta de cafea, cateva rafturi, corp de iluminat, mici accesorii, plante si altele). Au un spatiu intreg, sa iti faci o parere cum s-ar potrivi o canapea care poate iti place intr-un anumit ambient, spatiu. Mie imi place foarte mult magazinul IKEA, au atatea lucruri frumoase si speciale, daca as lucra in domeniul amnajarilor interioare as alege sa lucrez cu mobilier marca IKEA.

Cu incredere recomand marca IKEA in amenajari.

 Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)
IKEA - Design Suedez, 3.8 out of 5 based on 4 ratings

Etichete: , , , ,

  1. D a scris pe 27 March 2012

    As manca o pizza de la Ikea

  2. roxana.bugar a scris pe 27 March 2012

    Eu hot dog, e cel mai bun hot dog la IKEA, de cate ori merg acolo, nu pot sa nu mananc unu. E asa de bun.