26 March 2012 Scris de:

Noul lider, venit din opoziţie

Aseară, în timp ce zapam confortabil în fotoliul meu, mă opresc pe Sport.ro unde vad un titlu ce-mi sări în ochi: “Dă Rapid peste Steaua!”. … adică?

Titlul apărea în cadrul emisiunii “Informaţia”, un talk show moderat de Ioana Cozma  în care explica semnificaţia calamburului. Pare-se, mare tam-tam deoarece Gigi Becali, finanţatorul Stelei, impulsiv din fire, decide să-l numească pe Dinu Gheorghe ca noul manager executiv al echipei pe care o sponsorizează în urma unei scurte conversaţii telefonice. Nimic nou sub soare-cu toţii ştim că fotbalul nu mai e demult doar o competiţie sportivă ci şi un adevărat business în care jocurile de culise sunt  la ordinea zilei.

Si totuşi? Care e mărul discordiei?

Nu părea nimic neobişnuit în asta. Şi totuşi, atâtea interviuri şi intervenţii telefonice ale marilor lideri ai fotbalului, în fapt o polemică obositoare nu avea cum să scape neobservată. Presupusa problemă era faptul că Dinu Gheorghe a fost director executiv la alte două mari echipe ale fotbalului românesc, rivale Stelei şi anume Rapid şi Dinamo. Când lui Gigi Becali i-a fost pusă această problemă, l-a caracterizat ca fiind bun, cu caracter puternic, ce are-n guşă şi-n capuşă, după care a concluzionat cu afirmaţia conform căreia “omul îşi face treaba…deci e stelist!”. Nimic mai evident.

Ce s-a omis?

…privirea de ansamblu. Se ştie că patronii echipelor de elită româneşti pretind arbitrii străini în defavoarea românilor de teama coruptibilităţii acestora. Ceea ce s-a omis este faptul că în fotbalul străin nu au loc “rocade” şocante. Paradoxal, adevarata problemă în fotbalul românesc se află la nivel administrativ.

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
Noul lider, venit din opoziţie, 4.5 out of 5 based on 6 ratings

Etichete: , , , ,

  1. CosmiN a scris pe 28 March 2012

    s a dovedit a fi doar o speculatie