26 March 2012 Scris de:

New York: Orașul care nu doarme niciodată!

New York este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, fiind considerat în secolul XX chiar capitala acesteia. Un adevărat miraj pentru unii, dar un vis devenit realitate pentru alții, New- York-ul este acel oraș unde poți să experimentezi „visul american”, să mergi pe stradă alaturi de un indian, chinez, mexican și neamț,să mănânci un hot dog veritabil și chiar să stai în parc fiind înconjurat de blocuri cu sute de etaje.

Însă „The Big Apple” are și părțile lui proaste cum ar fi un exces de urbanism, de beton și de gunoaie pe stradă.  Chiar dacă aceste defecte nu le pot omite, ele sunt ușor de trecut cu vederea dacă îți place diversitatea, aglomerația, viața în viteză și alte caracteristici care fac New York-ul un oraș care trebuie văzut măcar o dată în viață.

Sunt multe locuri interesante în New York care merită atenția turiștilor, însă eu voi prezenta în continuare doar câteva dintre ele, care mi-au atras mie atenția.

Empire State Building  numită de către Societatea Americană a Inginerilor Civili ca una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, este printre cele mai înalte clădiri din lume. Aceasta a fost prima clădire din S.U.A care avea mai mult de 100 de etaje fiind proiectatǎ de sus în jos.

Rockafeller Center este un complex architectural, fix în centrul Manhattan-ului pentru business, dar şi pentru divertisment. Acesta este considerat “un oraş în interiorul unui oraş” deoarece include multe magazine exclusive, restaurante, precum și  teatre.

-Top of the Rock- partea superioară a Rockafeller Center, se găsește la etajele 67–70, de unde se poate vedea “inima New York-ului” și anume Central Park-ul. 

Central Park, altădată locul preferat de vagabonzi, de cerșetori sau de cei certati cu legea, este astăzi o superbă oază de recreere. Zeci de mii de oameni îl preferă ca loc de relaxare sau de practicare a diferitelor sporturi.

 Statuia Libertății este un dar din partea Franței către America. Ea se găsește pe Liberty Island fiind un simbolul universal al democratiei, care urează “bun venit” tuturor imigranților care vin în America.

Broadway – Viața de noapte a New-York-ului oferă atât de mult încât este greu de descris. Cea mai cunoscută zonă pentru baruri și cluburi este, desigur , Broadway. În acest oraș, orice seară este la fel de bogată în evenimente ca sâmbătă seara.

Times Square  este cel mai cunoscut și plin de viață loc din New York. El este faimos pentru multitudinea reclamelor și semnelor care împânzesc clădirile. Aceasta este dovada că New York este “orașul care nu doarme niciodată”.

Bryant Park, locul de care m-am îndrăgostit la prima vedere este un colț de natură printre monștrii de beton. Acesta este cel mai aglomerat parc din lume, fiind în fiecare zi vizitat de oamenii care vor să ia o pauză de la viața cotidiană..

Acestea sunt doar câteva din atracțiile principale ale marelui oraș. Iar, pentru a vedea toate aceste locuri superbe, să alegeți varianta unui tur al orașului cu New York City Pass, un mod ieftin și organizat de a vedea New York-ul.

Sursă: Foto 1, Foto 2Foto 3

Sursă foto (featured image)

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.9/5 (11 votes cast)
New York: Orașul care nu doarme niciodată!, 4.9 out of 5 based on 11 ratings

Etichete: , , , ,