26 March 2012 Scris de:

Frigider, combină frigorifică sau BEKO?!

Util în bucătărie

Îmi plac redecorările, renovările, tot ce ţine de imaginaţie şi culoare.
Mă gândesc cel puţin odată pe lună cum mi-aş aranja casa, dar cu predispoziţie bucătăria! În ideea aceasta m-am interesat despre aparatura de bucătărie care pare indispensabilă cotidianului culinar.

Cele mai importante două elemente electrocasnice într-o bucătărie: cuptorul(sau aragazul) şi frigiderul.

Frigider sau combină frigorifică?

Frigiderul este clasica instalaţie cu un spaţiu frigorific de depozitare, care pastrează alimentele la o temperatură mai joasă decât cea a mediului ambiant.

Cea mai veche şi apropiată variantă a frigiderului de astăzi a fost creată în 1748, însă Carl von Linde este primul care a patentat varianta practică şi compactă a frigiderului.

De-a lungul timpului, nevoia de păstrare şi conservare a alimentelor s-a dezvoltat, iar asta a dus implicit la dezvolarea frigiderului clasic în ceea ce numim azi combină frigorifică. Adică un frigider şi un congelator încorporate în aceeaşi instalaţie.

Întrebarea legată de ceea ce să alegem cred că e constrânsă, clar, de spaţiul de care dispunem… Majoritatea suferim de spaţiu prea puţin, aşa că cel mai adesea opţiunile înclină către combina frigorifică.

BEKO

Din multitudinea de branduri şi forme şi culori, am ales, în final, brandul, şi anume: BEKO.

De ce?
Siguranţa este importantă! Iar Beko are un sistem special prevăzut ce pune pe primul plan siguranţa sănătăţii noastre. Că doar când vorbim despre culinar nu ne gândim doar la gust!

Noua tehnologie Beko se numeşte Smart Blue şi se referă la câteva noi elemente urmărite în vederea îmbunătăţirii combinei frigorifice.

Există cinci părţi ingenioase ale noii combine frigorifice:

  • functia specială Active Fresh Blue Light, este activă permanent în interiorul frigiderului şi creşte durata de conservare şi astfel de păstrare a legumelor şi a fructelor, prin menţinerea efectului de fotosinteză;
  • Sistemul de răcire No Frost, care ne scuteşte de dezgheţarea periodică a frigiderului, prin păstrarea temperaturii optime de conservare a alimentelor;
  • Eficienta energetica A+ şi Active Dual Cooling, care ajută aparatele frigorifice să consume cu până la 24% mai puţină energie electrică şi asigură o racire cu 20% mai rapidă şi menţinerea condiţiilor ideale de umiditate, prevenind amestecarea mirosurilor între cele douî compartimente ale aparatului frigorific;
  • sistemul Multiflow asigură distribuirea uniformă a temperaturii şi umidităţii, cât şi restabilirea rapidă a temperaturii interioare, după deschiderea uşii;
  • Afisajul electronic Touch control  permite setarea temperaturilor interioare din compartimentele racitor si congelator, cat si programarea modului de functionare dorit.
Beko-SmartBlue

SmartBlue by Beko

Combinele frigorifice BEKO sunt cunoscute pentru siguranţă, volumul interior spaţios şi designul modern.
În timp am fost fanul combinelor frigorifice cu voice recorder, Bebeko by Beko, iar acum dacă ar fi să aleg o nouă combină frigorifică, cu siguranţă ar fi noua tehnologie Smart Blue de la Beko!

————–
sursa:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Frigider
http://www.ghid-culinar.ro/articole-culinare/cum-a-fost-inventat-frigiderul.html
http://www.bekosmartblue.ro/
www.shoppingnews.ro

www.giostudio.ro

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Frigider, combină frigorifică sau BEKO?!, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Etichete: , , , ,