26 March 2012 Scris de:

Anvelopele Continental pe înţelesul meu

Azi am să vă vorbesc despre anvelopele de iarnă Continental. Da, vedeţi bine şi nu glumesc. Anvelopele sunt o treabă serioasă. Se zice că sunt cea mai importantă piesă a unui automobil pentru că sunt singurele zone de contact ale vehicolului cu suprafaţa carosalibă şi de aceea trebuie să le alegem cu grijă.

Ce ne promit cei de la Continental?

Continental este o companie cu trecut, cu tradiţie şi stabileşte noi standarde privind confortul, siguranţa şi manevrabilitatea şofatului. Compania are parteneriate strânse cu industria auto, sisteme de producţie de înaltă performanţă, forţă de mucă specializată şi orientare permanentă către cerinţele pieţei.

Datorită tehnologiei muchiilor tăioase se asigură un transfer optim al puterii motorului, precizie maximă a direcţiei şi contact perfect între anvelopă şi drum. În prezent, aceştia se laudă cu producerea celor mai sigure anvelope.

Se pare că piaţa anvelopelor de iarnă a crescut masiv la începutul anului 2011 cu până la 130%. Poate pentru că şoferii au devenit mai reponsabili dar presimt că o explicaţie mai bună ar fi faptul că s-a introdus legea conform căreia orice autoturism care circulă cu cauciucuri de vară în anotimpul friguros va primi amenzi usturătoare.

De ce nu am vrea anvelope Continental?

În afara faptului că fabrica de cauciucuri Continental poluează masiv partea de nord a Timişoarei, lucru care nu-i afectează defapt pe utilizatorii anvelopelor, nu există motive importante pentru care n-ar trebui să le cumpărăm. Poate doar snobismul deoarece Continental nu este neapărat cea mai bună firmă de anvelope, cum declară ei, statisticile de pe internet arătând că acest titlu aparţine companiei Michelin urmată de Goodyear, pe locul doi.

Sfaturi utile pentru întreţinerea anvelopelor Continental

  • verificaţi regulat presiune anvelopelor
  • nu suprasolicitaţi anvelopele
  • depăşiţi obstacolele cu grijă
  • înlocuiţi-vă anvelopele când observaţi deteriorări
  • nu montaţi o anvelopă dacă nu-i cunoaşteţi originea
  • montaţi anvelope de iarnă când temperatura scade sub 7 grade Celsius
Personal, n-am ce să fac cu nişte anvelope Continental. Poate aş putea să le folosesc drept scaune moi de uitat la televizor, aparat pentru făcut abdomene, coş de rufe sau drept leagăn pentru copiii vecinului, însă pentru şoferii moderni chiar aş recomanda produsele de înaltă tehnologie Continental.

sursa foto1, foto2

sursă foto (featured image)

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.3/5 (10 votes cast)
Anvelopele Continental pe înţelesul meu, 4.3 out of 5 based on 10 ratings

Etichete: , , , ,

  1. Florin a scris pe 18 April 2012

    Sunt anvelope Continental care chiar se afla pe primul loc.