22 March 2012 Scris de:

Lucid dreaming

Acum câteva zile , mi-a fost adus aminte un subiect foarte mișto , pe o temă ce am chochetat o vreme  când eram pe  la liceu, anume Lucid Dreaming. Dacă încă n-ați auzit de Lucid Dreaming și nu știți cu ce se mănâncă, LD e simplu pus, un vis lucid în care persoana care visează este conștientă că viseză și că visul este în curs de desfășurare. Gândiți-vă cât de fain ar fi ca in fiecare seară după ce veniți de la scoală/facultă/muncă să puneți capul pe pernă și în câteva ore să vă jucați șah cu iepurașu` din țara minunilor. Fun stuff ,nu? Acum întrebarea e , bun , da’ cum fac și eu ?

Raspunsul e simplu. Trebuie respectați următorii pași :

1.Trebuie să vă țineți un așa numit jurnal de vise,în care să notați după ce v-ați trezit , visul pe care l-ați avut.Acest jurnal îl vom ține ca să observăm tiparele din visele noastre,astfel ne va fi mai ușor să conștientizăm dacă suntem sau nu într-un vis.

2.Să ne creăm niște obiceiuri de-a lungul zilei precum ciupitul de mână,uitatul la ceas,aprinderea și stingerea întrerupătoarelor,ele nu pot fi realizate în vis și  ne vor servi ca niște indicii.

3.Înainte de a te pune la culcare ,repetă în gând ,că vei avea un vis lucid.

4.Ca să iți îmbunătățești și mai mult șansele de a avea un vis lucid, pune-ți alarma să sune cu o oră și jumătate mai devreme și după incearca să ramâi in pat , treaz , in jur de 30 de minute iar apoi să adormi la loc.

5.Dacă reușești și vei conștientiza că te afli într-un vis , încearcă să nu te panichezi ,altfel te vei trezi.

6.Lasă-ți imaginația să zburde.Posibilitățile sunt nelimitate.

Și cam asta ar fi tutorialul, ca să zic așa . Nu e greu. E simplu și la îndemână și toată lumea poate să facă.Mie personal mi-a ieșit de vreo 6 ori și pot să spun că a fost mind-blowing.

Dacă vreți să aflați un pic mai in detaliu despre Lucid Dreaming , recomand să vă uitați la filmul Waking Life sau să dați un search pe youtube sau pe google .

Aștept opiniile voastre despre acest subiect și să îmi ziceți dacă ați încercat . Cam atat pe postul de azi , sweet dreams ;) .

And let’s don’t forget the lullaby :D

Lana del Rey – Born to Die

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)
Lucid dreaming, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Etichete: , , , ,

 1. richie a scris pe 22 March 2012

  Imediat dupa titlu m-am dus cu gandul la Waking Life. Si zici ca ti-a iesit.. Ma intriga, sincer. Doar ca imi trebuie mai mult timp pentru somn ca sa incerc.

 2. dragos.chioran a scris pe 22 March 2012

  Cred ca șah cu iepurașul ar fi din țara minunilor ar fi ultimul lucru pe care l-ar face face cinve în starea asta. Alt ti de iepurași în schimb… if you know what I mean

 3. florin a scris pe 11 August 2013

  sincer, e prima data cand aud ca are si un nume chestia asta dar mie mi se inatmpla de foarte multi ani chestia asta, am povestit multor oameni, si nimeni nu ma crede, deci nu sunt singurul care stie de asta si care o poate face
  imi controlez extraordinar de bine visele, dar nu stiu cum am reusit a fost asa pur si simplu
  mi am dat seama dupa ceva timp si mi a placut e frumos