22 March 2012 Scris de:

Arta și omul

Arta este în esență cea mai profundă expresie a creativității umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de greu de evaluat, având în vedere faptul că fiecare artist își alege singur regulile și parametrii de lucru.

Arta îmbină armonios îndemanare și imaginație în creația de obiecte sau medii ambiante care pot fi împărtășite altora.

arta naturaPrin artă oamenii își exprimă sentimentele, trăirile, viziunea asupra lumii, asupra lucrurilor din viața cotidiană. Arta este tot ce ne înconjoară de la sunetele care fac muzica până la culorile care definesc pictura.

Pentru mine arta reprezintă o escapadă din realitate. Când sunt stresată desenez, când vreau să mă relaxez ascult muzică sau mă uit la un film, când simt că ar trebui să fac ceva mai cultural mă duc la o piesă de teatru sau citesc o carte. Aceste variante clasice ale artei și anume dramaturgia, literatura, muzica, pictura, au fost întotdeauna prezente în viața umană și au contribuit la educarea umanității din punct de vedere artistic.

Însă în secolul vitezei se dezvoltă o nouă formă de artă, care schimba echilibrul și perfecțiunea celei clasice și se dezvoltă rapid. Este vorba despre arta digitală, a cărei realizare este posibilă cu ajutorul computerului. Ea este efectul vitezei cu care trăim și a inovației tehnologice și aduce o contribuție relevantă pentru importanța artei în viața omului.

Toți cu mic cu mare suntem înconjurați de artă, ne place arta și facem artă, în mod conștient sau involuntar. Fie că este arta clasică sau modernă, ea ocupă o mică parte din sufletul fiecăruia dintre noi.

Sursă foto

 

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.9/5 (10 votes cast)
Arta și omul, 3.9 out of 5 based on 10 ratings

Etichete: , , , ,

  1. Ana Manolache a scris pe 7 December 2013

    Imi place parerea ta despre arta si sunt de acord cu ea;) Ar fi bine daca mai multi oameni ar consuma arta..