21 March 2012 Scris de:

Studenția mai frumoasă

StudentieZilele trecute vorbeam cu un prieten despre organizațiile studențești în general, și îmi spunea că după părerea lui, a face parte dintr-o asemenea organizație, ca student nu prea are nici un rost. Degeaba am încercat să îi explic că nu e doar muncă, ci și satisfacția de a vedea un proiect dus la bun sfârșit sau că munca ta pe lângă că este apreciată, îi ajută pe alții sau le aduce anumite beneficii.
Țin minte că eram și eu la fel înainte să fac parte dintr-o organizație. Împărtășeam și eu aceleași gânduri și păreri despre voluntariat, efectiv nu îi vedeam rostul. Dar odată intrată într-una dintre organizațiile din UVT, am descoperit frumusețea voluntariatului. De aproape doi ani simt că mă implic activ în viața studențească, încercând să schimb oarecum studenția mea și a altora în mai bine. Am organizat și am participat la o grămadă de proiecte, am întâlnit oameni faini de la care am învățat multe lucruri foarte utile, și ceea ce mulți nu știu este că după muncă de fiecare dată vine și partea de distracție, dar e o mare diferență între o seară normală în club și un party în cinstea unui proiect bine făcut…cel din urmă e mult mai distractiv și mai satisfăcător pe plan personal, pentru că știi că ai făcut parte dintr-un lucru mai mare decât tine, și să nu uitam faptul că ești tot timpul printre prieteni.

Eu personal am găsit în colectivul din care fac parte mai multe decât mă așteptam, și anume, o grămadă de prieteni, aș putea spune chiar o a doua familie, cunoștiințe noi, o studenție vizibil mai frumoasă, și experiențe de care nu aș fi avut parte neimplicându-mă.

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
Studenția mai frumoasă, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Etichete: , , , ,