21 March 2012 Scris de:

Ciao, tu sau bună ziua, dumneavoastră?

Este ok să te prezinţi impecabil la o întâlnire de afaceri şi fără să ceri permisiunea să începi cu o adresare directă, jovială la per tu? Cei 7 ani de acasă şi eticheta business ar trebui să ne indice cu săgeţi luminoase: NU! Bineînţeles, veţi spune că e foarte normal atunci când se întâlnesc persoane de aceeaşi vârstă,  cu funcţii mai mult sau mai puţin egale pentru a discuta un subiect nu foarte critic. Totuşi, din punctul meu de vedere şi prezentarea unei simple broşuri poate fi un subiect critic. Iţi vinzi sau nu iţi vinzi marfa, vei prospera sau vei da faliment. Puţin cam pragmatic, ce-i drept, dar în mediul de afaceri lucrurile sunt simple.

Oamenilor le place respectul. Oamenii apreciază să fie salutaţi, priviţi în ochi atunci când li se dă mâna şi distanţa politicoasă faţă de o persoană pe care abia au cunoscut-o. Nu e deloc indicat să pătrunzi ilicit şi să reduci distanţa socială dintre tine şi partenerul de afaceri fără a cere permisiunea în prealabil. Simplu: Îmi permiteţi să vă tutuiesc?

Dacă primiţi acceptul e perfect, dacă nu, treceţi direct la subiect, căci s-ar putea ca întâlnirea de jumătate de oră se se fi redus brusc la 15 minute.

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.6/5 (5 votes cast)
Ciao, tu sau bună ziua, dumneavoastră?, 3.6 out of 5 based on 5 ratings

Etichete: , , , ,