9 March 2012 Scris de:

Primăvara aduce o nouă ediție a Școlii de Blog la Timișoara

Dragelor și dragilor, cadou de început de primăvară vă oferim o nouă ediție a Școlii de Blog. A treia ca număr. Vă anunțăm cu mândrie că, mulțumită rezultatelor foarte bune obținute la edițiile anterioare, BCR a decis să ne susțină și să ne încurajeze eforturile, devenind sponsor oficial al evenimentului.

Dar să începem cu începutul. În perioada 20 – 29 martie, deschidem, din nou, porțile Școlii de Blog. Pentru că multă lume și-a dorit să poată participa, de data aceasta evenimentul este deschis studenților și masteranzilor de la toate facultățile din oraș, nu doar celor de la Comunicare și Jurnalism.

Ce se întâmplă la Școala de Blog?

Vă pregătim, după modelul primelor ediții, o serie de 4 workshop-uri pentru o “clasă” de 15 “elevi”. Workshop-urile vor ajuta studenții participanți să învețe noțiunile elementare de blogging și vor oferi participanților posibilitatea de a exersa blogging-ul atât “la clasă” cât și îndeplinind temele de casă pe care le vor primi la finalul fiecărei ore de blog.

„Profesorii” Școlii de Blog sunt persoane care au deja câțiva ani de experiență în blogging, online și comunicare. Corina Săftescu, Cristina Puțan, Richie Marius Ilie, Dan Lucian Ștefancu și Alex Albu vă vor învăța cum să începeți un blog, cum să  vă documentați pentru a scrie articole, ce trebuie să urmăriți atunci cand scrieți despre subiectele alese și cum să vă promovați corect blogul în mediul online.

Înscrierile se fac la adresa http://scoaladeblog.ro/inscriere până în data de 14 martie 2012, fiind necesar ca aplicanții să ne convingă, în special prin motivarea de care dau dovadă, că merită să facă parte dintre cei 15 „bursieri” ai Școlii de Blog. Grăbiți-vă, nu mai este prea mult timp până atunci.

Cum selectăm participanții?

Selecția participanților se face în două etape. Primul criteriu de alegere vor fi formularele completate de aplicanți, ce includ și motivarea participării. Apoi va avea loc o sesiune de interviuri în urma căreia 15 studenți dintre cei înscriși vor fi selectați pentru a participa la cursurile Școlii de Blog. Absolvenții vor primi adeverință de practică, dacă profilul facultății la care studiază este compatibil cu tematica acestor workshop-uri. Studenții care se înscriu trebuie să aibă în vedere că fiecare workshop al Școlii de Blog este obligatoriu și că absentismul nu este permis. În acest sens, studenții care se înscriu vor trebui să fie disponibili în zilele de 20, 22, 27, 29 martie (adică în zilele de marți și joi) între orele 17:30 și 20:00.

Cine a pus umărul la treabă pentru evenimentul acesta?

Evenimentul este oraganizat de blogu.lu și BCR, în parteneriat cu Facultatea de Știinte Politice, Filosofie și Știinte ale Comunicării din cadrul Universității de Vest Timișoara, cu susținerea PRbeta, Marele Ecran, Persoana 1, deceblog.net, DC Print Media și a comunității bloggerilor din Timișoara.

Înscrieți-vă, că timpul este scurt!

Etichete: , , , ,

  1. [...] După cum observați și eu sunt fan blogu.lu și recomand cu foarte mară căldură aceste cursuri. Vă va schimba percepția despre tot ceea ce înseamnă blogging și online. Mai multe detalii pe site-ul Școlii de Blog. [...]

  2. [...] martie aduce a treia ediție de „Școala de blog” și vă invit să vă înscrieți. Evenimentul este organizat [...]

  3. [...] multe detalii pe site-ul Scolii de Blog. Va puteti inscrie la [...]

  4. [...] doar 3 zile în care vă puteți înscrie la Școala de Blog. Detalii despre eveniment găsiți aici și link-ul de înscriere e [...]

  5. [...] Școala de blog – a treia ediție începe pe 20 martie și ține până pe 29 martie. Dacă sunteți din Timișoara și vreți să învățati tot felul de lucruri despre blogging, înscrieți-vă aici. Din păcate e ultima zi, pentru că iarăși eu m-am trezit în al doișpelea ceas. Mai multe detalii aici și aici. [...]