11 January 2012 Scris de:

Tragem linie după o nouă ediție a Școlii de Blog

O nouă ediție a Școlii de Blog s-a terminat cu succes. Cei 16 elevi dornici să învețe lucruri noi sunt proaspăt posesori de bloguri personale pe blogu.lu și câțiva dintre ei scriu constant, ceea ce ne bucură enorm.

Pentru voi, cei care nu ați participat la această ediție, am pregătit un mic rezumat cu subpuncte, să știți ce s-a întâmplat și în ce ordine.

Ce s-a studiat?

1. Primul curs a fost susținut de Dan Lucian Ștefancu și a constat în prezentarea părților mai tehnice ale unui blog. Nu suntem egoiști, așa că v-am împărtășit deja suportul teoretic al cursului.

2. Al doilea curs, despre cum redactăm corect un articol a fost susținut de domnișoara profesoară Corina Săftescu-Jescu, care predă și la Universitatea de Vest, la Catedra de Comunicare. Noi, comitetul profesoral, împreună cu elevii Școlii de Blog am fost profund impresionați de cursul susținut de ea.

3. Un element important și imposibil de neglijat în redactarea articolelor de calitate este documentarea. Richie ne-a explicat ce și cum se face, unde găsim surse bune, cum trebuie să punem link-uri și să recunoaștem mereu sursa. Și prezentarea lui ați văzut-o deja probabil.

4. În final am vorbit și eu (Cristina Puțan) câte ceva despre direcțiile pe care le-am putea urma în blogging. Să nu ne imaginăm cu toții că soluțiile care au funcționat la alții funcționează implicit și la noi.

Cine ne-a susținut?

Dorim să mulțumim mult pentru susținere Facultății de Științe ale Comunicării, care prin doamna decan Rodica Superceanu și doamna profesoară Adina Palea au făcut posibilă realizarea acestei ediții a Școlii de Blog. Din interiorul echipei, Alex Albu a avut grijă ca totul să fie în regulă din punct de vedere logistic, s-a ocupat ca fiecare elev să aibă un blog funțional și a ținut legătura cu Universitatea “Politehnica” din Timișoara.

Cum ne-am petrecut?

Pentru că la absolvire nu putea lipsi și o festivitate de premiere, am decis să oferim elevilor un prânz al campionilor. Așa că, tot mulțumită lui Alex, am vizitat Pizzeria Rustica unde am oferit diplomele de absolvire și ne-am delectat cu câte o pizza delicioasă. Mulțumim gazdelor de primire și elevilor că și-au rupt din ziua de sâmbătă pentru momentul festiv.

Festivitatea de premiere la Scoala de Blog

Festivitatea de premiere la Scoala de Blog dec. 2011

Ce urmează?

Evident, o nouă ediție a Școlii de blog. Vă dezvălui că are loc în luna martie 2012 și că aduce o serie de schimbări de care sunt convisă că vă veți bucura. Până atunci stați cu ochii pe Twitter și Facebook, să aflați din timp noutățile și să mai citiți ce scriu absolvenții actualei ediții.

Să ne citim cu bine!

Etichete: , , , ,

  1. Denisa a scris pe 11 January 2012

    Mulţumesc mult pentru toate lecţiile predate, una mai importantă ca alta. Vă doresc mult spor şi cât mai multe ediţii ale Şcolii de Blog. 

  2. Marian a scris pe 12 January 2012

    Oioioi cât vă aștept la Cluj! :)