17 December 2011 Scris de:

Apel la tine – răspunzi ?

-Ia-mă de mână…spunea
-Nu…
-Ia-mă de mână, îi vorbeau ochii
-De ce ?
-Ca să mă ridici.

Nici vârsta, nici rasă, nici rang, nici religie, nici sex sau culoare – nimic dintre aceste lucruri nu contează. Nici măcar bolile nu fac discriminare. Doar noi, bipezii.

Eram în liceu când am păşit prima dată într-un centru pentru persoanele infectate cu Hiv. Nu era decat încă o ocazie de a voluntaria, de a mă pune faţă în faţă cu experienţe pe care nu le întâlneşti zilnic ( din fericire ). Da…din fericire, nu le întâlneşti zilnic, dar din păcate nu pentru ca nu sunt, ci pentru că nu ai ochi să le vezi. Da..vorbesc cu tine, cu omul din tine care e om ca mine, ca ei. Cu tine care o duci bine, tu, cel ce nu-şi imaginează propria viaţă altfel decât bine, decât atunci cand se întâmplă. Pentru că se întâmplă.

Ia-mă de mână – ce frumos sună – ridică-mă de jos, mergi alături de mine, promite-mi că voi fi bine, arată-mi lumea aşa cum n-o mai vad, deschide-mi ochii, arată-mi că incă se poate.

O expresie atât de simplă, o pondere atât de mare, şansa să dai vieţii culoare, şansa să vezi prin alţi ochi şi alţii prin ochii tăi, o lume interpretabilă – dar, mai presus de toate, şansa unei noi prietenii.

Privind înapoi, la acele vremuri care deşi recente sunt stinse de mult, imi dau seama că fiecare act de voluntariat mai mic sau mai mare mi-a arătat imagini din viaţă ca şi cum m-ar fi plimbat printr-un album. Tu nu ştii, imi zicea viaţa, dar iată viaţă că acum mi-ai arătat şi ştiu, ştiu că tu m-ai construit pe mine şi nu invers.

Construieşte şi tu. Viaţa ne construieşte pe noi, dar noi construim în alţii. Construim vise, prietenii, gânduri, concluzii, păreri, viziuni, planuri – noi punem bazele vieţii în alţii şi alţii în noi. Acum ştii. Ia-mă de mână…

sursa poză: http://nowords4story.wordpress.com/2011/03/

sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Apel la tine - răspunzi ?, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Etichete: , , , ,