16 December 2011 Scris de:

Suntem tineri dom’le

Care dintre voi ați auzit de Germanos? Da, magazinul ăla super șmecher cu 220 de filiale în toată țara și 1000 de angajați. Știu, toți ați auzit. Dar știți povestea lor? Eu până azi nu o știam, dar umblând din blog în blog am găsit câteva informații foarte faine din istoria lor.

Primul magazin cu numele Germanos a apărut în București, prin ’97 – aveam 6 ani și prima iubită. Pe atunci, însă, comercializau baterii. Da, ați citit bine: baterii. Ce mare afacere poți să faci dintr-un magazin de baterii? Conducătorii micuțului magazin au știut ce să facă. Treptat, treptat și-au crescut afacerea, ajugându-se la cel mai mare lanț de magazine de telecom din România.

Ați intrat vreodată într-un magazin Germanos? Eu da, și încă de foarte multe ori. Am cumpărat telefoane de la ei doar de două ori și asta pentru că nu comercializează doar telefoane ci și camere foto, medii de stocare, sisteme GPS și cam tot ce poate fii inclus în categoria IT&C. Nu vreau să vă conving să cumpărați de la ei, dar vreau să vă spun unul dintre „secretele” lor: toate telefoanele cumpărate de la ei, beneficiază de garanție pe viață!

Și pentru că eu nu știam foarte multe lucruri despre ei și sunt sigur că nici voi nu știți multe lucruri despre Germanos, am făcut și o micuță rubrică de „știați că…”:

  • a fost primul magazin care a lansat transferul agendei de telefon a clienților? (G-Agenda)
  • a fost primul magazin care a folosit geamul vitrinei pentru a promova ofertele lunii?
  • a fost primul magazin care a lansat un pachet prepaid pe piața din România?
  • a fost primul magazin care a publicat un catalog de produse din piață?
  • în ultimii patru ani, au avut 17 milioane de vizitatori?

Suntem tineri, nu prea știm noi istoria magazinelor mari. Eu nu știam chestiile astea și chiar mi s-au părut interesante. Până azi, pentru mine, Germanos înseamna locul de unde îmi încărcam mereu cartela și unde mergeam să îmi clătesc ochii printre telefoane. De azi, o să le calc pragul de câte ori am ocazia, pentru că merită.

Articol de promovare a companiei Germanos cu ocazia împlinirii a 15 ani de prezenţă în România.

Sursă imagine: via
boobs (pentru Dan)

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Suntem tineri dom'le, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Etichete: , , , ,