16 December 2011 Scris de:

Provocare la regenerare!

Nu ştiu câţi dintre voi ştiu că-mi place sportul. Da-mi place mult, de pe vremea când ţopăiam în faţa blocului cu alţi zăpăciţi ca mine şi jucam “Ţară, ţară, vrem ostaşi”, “De-a v-aţi ascunselea”, “Raţele şi vânătorii” şi alte jocuri geniale, din vremea noastră. Nu că vi s-a făcut dor de copilărie? Câtă energie aveam atunci! Şi dacă mă gândesc bine, nici nu mâncam atâtea prostii, că nici nu erau!

Amintindu-mi toate astea, mi-am propus eu să revin la obiceiurile sănătoase ale copilăriei. O să încep prin a face sport, poate aerobic, că e mai la îndemână şi-mi va fi tare de folos având în vedere că majoritatea timpului mi-o petrec pe-un scaun, la birou. Şi ar fi cazul să renunţ la răsfăţul cartofilor prăjiţi, sau al fastfood-ului. Uitucă de fel, legumele şi fructele nu sunt de bază în alimentaţia mea zilnică, mănânc haotic, cam ce apuc. Mai trebuie să recunosc, unii ştiu deja, că sunt fan Cola, adică, beau mult şi-n fiecare zi, de cele mai multe ori înlocuind apa, că nu mai fac distincţia între setea de apă şi pofta de acid. De renunţat am mai încercat, dar de data asta o iau încet, reduc, şi poate treptat am să reuşesc. E de notat, că deja sunt multe.

Aici îmi vine în ajutor Campania Obiceiuri sănătoase cu sfaturi utile. Obiceiurile sănătoase nu sunt doar cele legate de trup sau alimentaţie. Activia ne provoacă să ieşim la un film, la teatru, dans, treburi de minte şi suflet.
Am stabilit deci, dau startul la sănătate! Revin cu poveşti despre schimbare şi pe parcurs cu idei, poate vă conving şi pe voi! Aşa, de început, se anunţă cineva pentru aerobic?

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , , , ,