14 December 2011 Scris de:

Moșule, ți-ai luat chiloți de la Bote?

Sunt sigur că toți ați auzit de celebrii chiloți ai lui Botezatu. Azi auzi că îi poartă unu, mâine afli că îi poartă altu’. Încă mă gândesc când o sa apară primul politician imbrăcat în chiloți aflați sub numele lui Botezatu – ar fi ceva sa îi și țină la vedere. Adică gândiți-vă cum ar fi ca la urmatoarea conferință de presă președintele Băsescu să apară îmbracat într-o pereche de chiloți colorați în trend cu campania electorală – probabil ar trebui să fie tricolorul pe fond de portocaliu. Sau poate un alt politician care să îi aiba cu găuri (poate chiar negre) lângă care să scrie asta e gaura în care s-a pierdut PIB-ul României.

Lăsând gluma la o parte, zilele trecute aflam de o linie de chiloți pe care designerul îi dedica lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei. Ciocan susține că l-a rugat pe Boteztu să-i creeze o pereche de chiloți în timpul unei prezentări la Hollywood prezentă la discuție fiind și Elisabeta Lipă. Chiloții se prezintă a fi plăcuți la aspect (acum eu nu am idee cum te poți simți în niște chiloți care se laudă a fi de firmă – oare au încalzire centrală, climatronic și dublu airbag?!) având desenate două ciocane pe piciorul stâng (de ce stângu? dreptul e…de lemn?) și pe deasupra este inscripționat cuvântul hammer.   Ce să înțelegem de aici, că nu se vrea a fi un Ciocan made in România și se vrea unul facut în America? Adică poliția noastră nu are față de renume?

Botezatu susține că nu vrea să afecteze numele lui Ciocan și susține că nimic din ceea ce ține de creație nu este obscen, Ciocan menționând, la rândul său, că toată lumea poartă chiloți. Personal mă întreb de unde știe el că toată lumea poartă. A făcut, oare, vreun sondaj de opinie? Dacă chiar l-a făcut, mă întreb unde – pe Lună sau pe Marte?

Toate bune și frumoase până am aflat de replica polițitului referitoare la eveniment, prin care susține că acesta face bine la umanizarea poliției (cred că replica asta nu mai are nevoie de comentarii, adică poliția nu e umană sau ce? Ori atunci când suntem opriți în circulație nu trebuie să luăm polițistii în seamă? Putem să trecem direct peste ei?.

Oricum pentru mine un lucru tot rămâne neclar: putem umaniza populația prin niște chiloți? Deci de câte ori vin cei de la UE în vizită e de ajuns să le dăm o pereche de chiloți și ei, gata, ne dau bani suficienți cât să nu se mai piardă în găurile negre din buget? Oare distinșii oaspeți merg din țară în țară doar ca să își găsească țoale? – de găurile din pantofi sunt sigur că știți cu toții (în luna mai Jeffrey Franks, reprezentantul FMI, s-a prezentat la conferința de la Cotroceni cu pantofii găuriți – încă mă întreb dacă atunci când a plecat a luat și gaura că și așa avem noi destule și-n asfalt, și-n buget și unde nu mai avem…). Deci toți vin la noi că au auzit că avem di tăti.

Acuma pe bune, dacă tot reușim prin chiloți să umanizăm, ce-ar fi să creăm și o linie de chiloți pentru câinii maidanezi, că și așa tot ne plângem că nu avem posibilitatea să le creăm adăposturi de parcă ieri s-au inventat câinii maidanezi sau pur și simplu au apărut din neant și ne-au evadat spațiul terestru că tot zicea Oprescu anul trecut că nu se aștepta să vină iarna…

Cu toate acestea, haideți să lăsăm răutățile și să ne pregătim de sărbătorile de iarnă care bat la ușă și să ne gândim și la cei dragi și la cei care sunt în impas și să îl așteptăm pe Moș Crăciun cu o pereche de chiloți de la Bote! Poate așa îl umflăm un pic în pene și își umple tolba pentru noi toți.

Fiți inspirați și raționați cu grijă! Numa’ bine!

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , , , ,