14 December 2011 Scris de:

ING SelfBank, prieten sau duşman?

Aştept vacanţa concediu. Mi-e dor să am timp să fac de toate, să pot tăia de pe lista de Crăciun din cadourile persoanelor dragi. Este primul an în care am rămas în urmă cu surprizele, în care nu sunt un Moş Crăciun veritabil, când eram atentă jumătate de an la dorinţele iubitului şi ale celor din jur ca să pot să iau cele mai binevenite cadouri.

Un fel de spiriduş al Crăciunului, dacă pot să îi spun aşa, care mi-a  venit în ajutor weekendul trecut, este ING Self Bank. Am descoperit acest serviciu acum câţiva ani, când cei de la OSUT mi-au făcut card la ING, ca să îmi poată face card de reduceri de student EURO26. Mie deja îmi intra bursa pe cardul BRD, aşa că am considerat că este prea complicat pentru o aiurită ca mine, să folosesc două carduri. Până săptămâna trecută. Până când am avut de făcut prima tranzacţie online, când trebuia să plătesc primul cadou de pe lista de Crăciun, sâmbăta dimineaţa. Doar aşa îmi ajungea în timp util din America. Îmi caut cardul aruncat printr-un sertar, găsesc şi PIN-ul (nu vă spun unde:)) şi pornesc la cel mai apropiat bancomat să îmi fac plinul la card. Intru, deoarece ING nu are un bancomat comun, afară, acesta este într-un spaţiu închis, unde pot sta liniştită că nici un câine, care încă nu a fost eutanasiat, nu îmi sfâşie pantalonii. Încerc PIN-ul o dată, de două ori, de trei ori. Nu merge. Încerc PIN-ul de la BRD, DA, ziceam mai sus că sunt un pic aiurită, nu ştiu ce credeam că rezolv, nu merge. Încep să dau telefoane. Primul apelat a fost Ioana, care ştiam că are card ING, iar al doilea a fost un operator ING, pentru că am descoperit şi eu, că lângă bancomat, este un telefon, o linie directă cu un operator ING, care îţi stă la dispoziţie de câte ori ai nevoie.

Ce am aflat? Că trebuia să îmi folosesc cardul măcar o dată pe an, pentru a nu-mi expira. În timp ce o aşteptam pe Ioana, care urma să vină să mă salveze, am avut timp să mă las cucerită de avantajele ING SelfBank:

  • nu mă plouă şi nu mă muşcă nici un câine când stau la coadă.
  • pot efectua singură tranzacţiile, dar asta, doar după ce îmi reînnoiesc cardul :))
  • nu trebuie să zâmbesc drăguţ la un funcţionar, există un  Multimat cu instrucţiuni pas cu pas pentru multe alte operaţiuni, decât cea de a depune sau retrage numerar.
  • dacă vreau să plătesc o factură, se poate scana codul de bare şi nu trebuie să tastez eu cod client etc. Tot timpul aveam emoţii, ca nu cumva să plătesc factura altcuiva :))
  • un avantaj fain, nu se percep comisioane în plus pentru aceste facilităţi.
  • există pe Internet adrese exacte cu toate bancomatele lor (veţi vedea la dezavantaje de ce este important)

Dar ca orice serviciu are şi mici dezavantaje:

  • nu sunt bancomate în toate zonele din Timişoara (dar v-am zis că le găsim uşor)
  • dacă mama nu îşi face card ING, îmi poate trimite surprize pe card, doar de la sediul principal.

În final, în criză de timp, toate cadourile din acest an vor fi plătite cu noul meu card ING. Să vină Crăciunul!

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , , , ,