13 December 2011 Scris de:

Succesul nu este întâmplător!

Dan Paşcariu – despre eşec şi reuşita, leadership şi integritate, aşteptări şi motivare personala. Prilej de autocunoaştere şi dezvoltare, discuţia te pune pe gânduri şi te indeamnă să îţi alegi propriul drum în viaţă şi în carieră. Succesul nu este întâmplător—este clădit în fiecare zi, prin tot ceea ce facem.
Dan Paşcariu  este una din persoanele proeminente ale sistemului bancar din România.
Şi-a început cariera în Banca Română de Comerţ Exterior în anul 1973. S-a ocupat de relaţiile cu băncile corespondente şi a fost responsabil cu negocierea contractelor de credite externe acordate României în a doua parte a anilor ’70.
După  Revoluţia din Decembrie 1989 a fost numit vicepreşedinte al Băncii Române de Comerţ Exterior, iar în decembrie 1990 a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie, poziţie pe care a ocupat-o până în februarie 1994.
În aprilie 1994 a fost numit preşedinte executiv si acţionar cu 5% al Băncii Bucuresti (devenită ulterior Alpha Bank).
În octombrie 1997 a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bank Austria Creditanstalt Romania.
După fuziunea între HVB Bank Romania, Banca ”Ion Ţiriac” şi Unicredit Bank Romania, începând cu iunie 2007 este preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Unicredit Ţiriac Bank (membră a Grupului Unicredit).
În anul 1991 a fost fondatorul Asociaţiei Române a Băncilor, fiind primul ei preşedinte şi unul din promotorii reformei bancare din România. A fost, de asemenea, cofondator şi profesor asociat al Institutului Bancar Român.
In toate aceste calităţi a fost invitat să vorbească la diferite conferinţe internaţionale şi a acordat numeroase interviuri în presa românească şi străină. De asemenea, a ţinut prelegeri la diverse universităţi din tară şi străinătate cum ar fi, Academia de Studii Economice, University of Chicago, Stanford University din California şi Georgetown University din Washington.
Este Eisenhower Fellow pentru România, promoţia 1991.
Deci succesul nu este ceva ce vine imediat, el se formează în timp.

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Succesul nu este întâmplător!, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Etichete: , , , ,