9 December 2011 Scris de:

Un altfel de Crăciun

Se apropie Crăciunul. Se apropie cu paşi repezi şi prin multitudinea grijilor de zi cu zi, în puţinul timp liber pe care îl am în ultima perioadă, nu pot să nu observ schimbarea. Mă uit în stânga, în dreapta, pe străzi, prin magazine şi parcă, puţin câte puţin, sărbătoarea mea preferată începe să mă enerveze. Mă încrunt, zic vreo două în gând şi încep să-mi imaginez cum o să transform eu toate decoraţiunile cu sclipici, toate culorile folosite fără nici un pic de bun gust în lucruri minunate. Da, Crăciunul este kitchios !

De ce? În primul rând, din punct de vedere estetic, pentru că sclipiciul nu este magic, pentru că culorile curcubeului folosite toate o dată, nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere. Să nu uităm de luminiţele multicolore în diferite forme, o inimioară, un moş, o steluţă şi un fulg. Toate la un loc creează un haos, iar sărbătoarea cea mare îşi pierde farmecul.

Se mai gândeşte cineva la naşterea Domnului? Poate doar dacă Acesta s-a născut în Las Vegas :)) Se mai gândeşte cineva că Crăciunul este o Sărbătoare Sfântă? Probabil bunicii noştri, care încă mai pun mere şi nuci în bradul din faţa casei. Ce frumos erau decorate casele până să nu ajungă sclipiciul materia primă folosită de Crăciun. Mai e un pic şi o să se pună şi în cozonac, ca acesta să sclipească printre restul de bucate :))

Eu nu mai vreau kitch, m-am săturat să văd brazii sufocaţi de prost gust. Este primul an în care bradul meu o să fie împodobit cu scorţişoară, ghindă, turtă dulce şi ornamente făcute din hârtie. Haideţi să facem un mic pas în lupta împotriva kitchiului, să nu se ajungă să mâncăm şi să respirăm sclipici!

Mai jos, am exemplificat în câteva imagini:

 

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , , , ,