9 December 2011 Scris de:

Toţi avem nevoie de roţi în Timişoara

Astăzi am patricipat la o audiere publică la Centru Regional de Afaceri din Timişoara pe tema “Cine are nevoie de roţi? “. Aceasta dezbatere a fost sprijintă de Academia de Advocacy,  mai multe instituţii publice şi personalităţi locale.

Concluzia a fost că majoritatea dintre noi (aprox. 75-80%) avem nevoie de roţi, indiferent de vârstă,  şi aici nu ma refer doar la cei cu dizabilităţi locomotorii.  Persoanele care folosesc roţi sunt:  mamicile sau tăticii cu cărucioare, cei care merg pe role,  bicicliştii,  skaterii,  vârstnicii care folosesc cadru cu roţi, cei imobilizaţi în scaune cu rotile etc.

Problema este că în Timişoara nu sunt suficiente piste pentru biciclişti sau  locuri de parcare pentru biciclete.  Mulţi biciclişti circulă în rând cu maşinile fiind obligaţi să se fereasca din calea lor.

Nu există există rampe care să permite accesul în instituţile publice.  Persoanele cu nevoi speciale sunt dezavantajate  din cauza asta;  Ele nu pot duce o viaţa independentă şi nu au şanse egale de a se integra în societate. Nu au acces la învăţamântul de masă iar situaţia lor materiale depinde de accesul lor în instituţii.

Prin aceasta audiere publică, toţi cei reuniţi, au vrut să determine Consiliul Local şi Primaria să schimbe infrastructura socială şi să adopte o decizie în acest sens.  Se doreşte o sancţiune clară pentru instituţile  care nu permit accesul celor ce se deplasează pe roţi.

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Toţi avem nevoie de roţi în Timişoara, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Etichete: , , , ,