9 December 2011 Scris de:

Nu online!

Acest articol m-a determinat să mă gândesc la ceea ce presupun întâlnirile online. Tot mai multe persoane încearcă să se ascundă în spatele calculatorului pentru a putea găsi persoanele potrivite. Este trist, din mai multe motive.

Un motiv ar fi că oamenii nu mai fac ieșiri să petreacă timp cu alte persoane. Își petrec ziua în fața calculatorului, singuri și vorbesc cu necunoscuți. Nu mai fac mișcare, nu mai mănâncă adecvat, nu își îmbunățesc aptitudinile sociale… de la atât timp petrecut în fața calculatorului se vor transforma în mici extratereștri, cu ochii mari, ieșiți din orbite, foarte slabi și cu mâini adaptate tastaturii(posibil fără amprente).

Un alt motiv este că nu poți să cunoști cu adevărat pe cineva online, ci doar să accepți imaginea pe care  vrea să o proiecteze pe Internet. Nu mi se par de încredere toate acele descrieri făcute pentru site-uri de matrimoniale, de exemplu. Chiar și fotografiile pot fi trucate, având în vedere evoluția tehnologiei de astăzi. De asemenea minciunile sunt mai ușor de spus astfel, poți vorbi despre ceea ce nu crezi fără teama de fi prins, pentru că nu există nici un fel de contact fizic, nu poți fi văzut dacă roșești sau ai alte ticuri nervoase.

Diferența  se observă atunci când iei decizia să-ți vezi interlocutorul față în față. Chiar dacă conversația poate fi mai bună online, într-o întâlnire adevărată trebuie să iei în calcul foarte mulți factori, de la modul în care arăți până la cel mai mic gest pe care îl faci, cel mai neimportant cuvânt pe care îl spui, ce pot spun despre emoțiile pe care poate le ai. Partea interesantă este că unele persoane chiar se căsătoresc după ce întâlnesc în online, pentru mine este o enigmă acest lucru, dar nu pot să comentez mai mult.

În opinia mea, întâlnirile online nu ar trebui să existe, socializezi pe Internet dar cu cei pe care îi cunoști deja în viața reală, i-ai întâlnit, ai informații concrete despre ei. Do not get married online! It is for your best.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , , , ,