9 December 2011 Scris de:

(De ce)²mbrie?

(Pentru cei care nu vor înțelege titlul: De ce decembrie?)

Decembrie e luna mea preferată și probabil singura lună din an în care mă pot bucura de o vreme friguroasă și fără zăpadă – în oraș, dar în același timp de o vreme friguroasă și cu zăpadă – la munte. Spun asta pentru că în ultimii ani zăpada de decembrie nu se așează în orașe. Ori nu vrea ea, ori nu vrea.

Cei care mă cunosc știu foarte bine că nu am deloc o problemă cu frigul (în special Daniel). Chiar dacă afară sunt sub 0 grade sau puțin peste, mie îmi place să merg în tricou și pulover și asta pentru că nu răcesc. Dacă aș răci mereu când aș ieși dezbrăcat afară, cred că mi-ar intra la cap și aș lua și o geacă. Ăsta e primul motiv pentru care îmi place decembrie: temperaturile joase. Să nu credeți acum că nu îmi place vara, când temperaturile sunt ridicate și fetele se îmbracă în fustițe sau tricouri cu decolteu astfel încât să le mai vezi din când în când țâțele (știu, preiau ideea lu’ Dan).

Un al doilea motiv pentru care pot să declar decembrie – luna anului, este că e luna cadourilor. De Moș Nicolae, primești cadou (anul ăsta la mine a fost Moș NicioLaie). De Moș Crăciun, primești cadou. Mai faci un Secret Santa, primești cadou. Mai vin rude din afară de Revelion, primești cadou. Eh, nu-i așa că-i frumos? Cui nu i-ar plăcea să primească vreo trei-patru cadouri în fiecare lună?

Al treilea motiv și probabil cel mai important (deci să nu vă luați după ordine), e zăpada care începe să se așeze pe culmile munților. Nu știu ce spun specialiștii din domeniu, dar mie îmi place mai mult să schiez și să mă dau cu snowboardul în decembrie, când zăpada se așează fain, decât în ianuarie-februarie, când zăpada este bătătorită.

V-am convins că decembrie trebuie votată cea mai tare lună din an? Care e luna voastră preferată?

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
(De ce)²mbrie?, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Etichete: , , , ,