9 December 2011 Scris de:

Arta de a te impune

Nu-mi place sa trag de oameni si totusi mi se intampla. Speram ca atunci cand vin cu o idee, cei din jur nu doar sa fie de acord cu mine ci sa o si preia. Nu m-am asteptat la intrebari despre ce si cum. Am descoperit ca imi place sa am idei, dar nu sa le aplic eu.

Deci da…mi-a cam dat cu virgula si inca cum. Toate astea pentru ca
Arta de a te impune nu e dintre cele pe care le agreez cel mai mult. Traiesc intr-o lume oarecum utopica, imi place sa consider ca oamenii traiesc prin anumite lucruri de la sine intelese, stiute si aplicate. Unul din aceste lucruri fiind autoritatea.

Am ajuns intr-un moment al timpului nostru in care oamenii nu mai stiu de bine ci stiu de frica, stiu de initiative luate si ultimatumuri date, nicidecum de faptul ca sprijinul trebuie acordat fara un motiv aparent ci pur si simplu ca in marketing adica trebuie sa observi sau sa descoperi nevoie ca apoi sa vi cu o solutie. Sigur omul se simte apoi indatorat si rasplateste ajutorul cum  consumatorul achita suma contra produsului, dar nu asta e ideea. Nu faci ceva constient ca vei primii ceva ci faci ceva contra unui zambet, contra unui multumesc sau contra unei recunostinte care se va vedea in timp, iar daca stii sa nu te astepti la aceste lucruri efectul ( a se citi bucuria) acestor momente de feedback este enorma.Cum suna oare tot ce spun ? Ca dintr-o lume prea buna care s-a stins de mult.

Am auzit de atat de multe ori cuvantul ,,trezeste-te” incat am inceput sa ma intreb daca eu dorm, sau lumea a fost indusa intr-o stare acuta de inconstienta si indiferenta de catre nu stiu ce elita. Mizez mereu pe binele din oameni in speranta ca inca mai exista. Dincolo de pozitii sociale si statuturi in grup sunt oameni care au ceva de spus chiar daca nu-i asculta nimeni. Si daca nu-i asculta nimeni, nimeni nu intreaba de ei si nimeni nu-i stie, dar mai grav e ca nimeni nu se intreaba de ce nu sunt ascultati respectivii. Raspunsul meu e doar o probabilitate…dar cine-a creat statuturile si pozitiile sociale, credeti ca n-a stiut ce face ? A stiut…si inca cum, de-aici asa zis-a selectie naturala in care nu-i vorba decat despre creeare unei societati de varf in care oamenii simpli au orice, mai putin loc.

Pentru ca exista si lupta pentru supravietuire ( halal supravietuire) unii oameni de acest fel, cei constienti de situatie au ales. Prin urmare si-au ales meserii. Astfel ca unii sunt scriitori, unii filosofi, iar altii…bloggeri:)

Sursă foto

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
Arta de a te impune, 1.0 out of 5 based on 1 rating

Etichete: , , , ,