8 December 2011 Scris de:

De Crăciun, fii mai bun

 Forfota dinaintea sărbatorilor de iarnă, beculeţe colorate, beteală şi ornamente  care împodobesc vitrine frumos aranjate care te imbie să intri şi să cumperi. Supermarketurile te invită să te bucuri de cele mai bune si avantajoase oferte, iar când intri pe uşile acestora eşti intâmpinat de crăciuniţe tinere şi frumoase. În fundal pe langa vocea care prezintă ofertele se aud colinde şi clopotei care vestesc sărbatorile ce urmeză  să vină. Oriunde te afli în această perioadă peste tot se vorbeste de cadouri, Moş Crăciun, brad, mese imbelşugate etc.
Reclamă transformată în colind Pentru comercianţii din toate domeniile, această perioada înseamnă bani. Bani pe care îi investesc in promovare, în ideea de a convinge consumatorii să cumpere produsele cele mai bune şi potrivite pentru  nevoile lor. Iar mesajele pe care le transmit deformează deseori adevaratul sens al sarbătorilor de iarnă.

În toata această agitatie dinaintea sărbatorilor, se uită adevarata semnificatie a Crăciunului.  Dacă înrebi oameni pe stradă ce reprezintă pentru iei sărbătorile de iarnă, majoritatea raspunsurilor vor fi: daruri, familie miniconcediu, vacantă pentru cei mici…, si mai puţin despre naşterea lui Isus, a carui misiune pe pamânt a fost să aducă iertare, dragoste şi bucuria de a fi alături de cei mai putin norocoşi  şi de a dăruii  celor cu care viaţa a fost mai puţin blândă.

Au mai rămas două săptămâni, timp în care fiecare din noi am putea să ne gândim la semenii nostri: familii numeroase, copii, batrâni singuri şi bolnavi, cunstinţe care se află in spital sau în detentie.  Să vedem cum anume am putea să aducem pe chipul lor o rază de bucurie şi lumină. Vă invit pe fiecare din voi să vă gândiţi la cineva în a cărui suflet puteţi aduce un sâmbure de speranţă şi o rază de lumină.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 1.7/5 (3 votes cast)
De Crăciun, fii mai bun, 1.7 out of 5 based on 3 ratings

Etichete: , , , ,