18 February 2010 Scris de:

Primul eveniment care scoate bloggingul din marile oraşe

A doua ediţie a Şcolii de Blog va avea loc la Recaş

Recaş, judetul Timiş, 20 Februarie 2010

Cea de-a doua ediţie a Şcolii de Blog se va adresa tinerilor liceeni din Recaş şi se va desfăşura la Punctul de Acces Public la Informaţie (PAPI) din oraşul timişean. Evenimentul are ca obiectiv promovarea comunicării online prin intermediul blogurilor şi vine în întâmpinarea eforturilor comunităţii locale de a încuraja folosirea eficientă a tehnologiilor informaţionale şi a utilizării corecte a mijloacelor de comunicare moderne.

Sambata, 20 februarie, Dan-Lucian Ştefancu (deceblog.net) şi Andrei Mărin (blogu.lu) vor prezenta în cadrul unui atelier de lucru modalităţile folosirii blogurilor ca unelte de exprimare în mediul online şi avantajele oferite de acestea. Cei 10 participanţi, elevi ai Liceului Teoretic Recaş vor avea ocazia să exerseze jurnalismul online facilitat de o platforma de blogging şi vor lua parte la discuţii libere, pentru ca mai apoi să-şi poată ajuta la rândul lor colegii interesaţi de blogging.

Punctul de Acces Public la Informaţie ce găzduieşte evenimentul a fost înfiinţat prin proiectul “Economia bazată pe cunoaştere”. Prin acces la internet de mare viteză, computere aflate la dispoziţia publicului larg şi a şcolilor, tehnică de calcul şi telecomunicaţii de producţie recentă, misiunea proiectului este de a ajuta populaţia din localităţi rurale şi mic-urbane să acceseze informaţia relevantă pentru preocupările sale, să ştie cum s-o folosească inteligent şi să producă, mai departe, cunoaştere pe care s-o folosească pentru a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii.

D-na Silvia Harhătă, manager al reţelei electronice locale din oraşul Recaş a declarat:

Suntem foarte bucuroşi să găzduim acest eveniment şi să oferim tinerilor din Recaş şansa de a fi “în trend” cu cei din Timişoara. Pentru oraşele mici şi comune tehnologia este o şansă extraordinară de a reduce handicapul de dezvoltare. Prin Şcoala de Blog şi alte evenimente similare adresate tinerilor sperăm să îi convingem că şi un orăşel ca Recaşul poate profita din plin de ultimele tendinţe ale vieţii sociale şi culturale.

Scoala de blog este o initiativa deceblog.net si blogu.lu, avand ca parteneri desero.net.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Primul eveniment care scoate bloggingul din marile oraşe, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Etichete: , , , , , ,

  1. Q a scris pe 4 March 2010

    In Constanta sau in capitala, astfel de editii se vor organiza !?

  2. Andrei a scris pe 4 March 2010

    Orice e posibil.

  3. [...] Primul eveniment care scoate bloggingul din marile oraşe [...]