17 December 2009 Scris de:

Sfârşitul primei ediţii a Şcolii de Blog

Şcoala de Blog este la sfârşitul unei prime ediţii încărcate de experienţe interesante. Profesori şi elevi, experimentaţi sau începători, toţi cei implicaţi într-un fel sau altul în proiect au avut de învăţat.

Pe de-o parte, cele 4 workshop-uri au pus elevii într-o serie de situaţii noi pentru ei. Au înţeles că a scrie despre un subiect dat sau ales nu este tot timpul la fel de uşor pe cât pare. Pentru majoritatea, temele au fost o bună ocazie de a exersa structurarea ideilor în articole. De asemenea, documentarea pentru subiectele tratate a însemnat o provocare de a ieşi din rutină pentru mulţi dintre elevii Şcolii de Blog.

Pe de cealaltă parte, experienţa catedrei a fost una inedită pentru “profii de blog”. Provocarea de a ţine ore în faţa unei clase nu se poate compara cu discuţiile şi sfaturile despre blogging date online. Interacţiunea cu elevii este diferită decât cea cu vizitatorii care adresează o întrebare sau scriu un comentariu.

Sfârşitul fiecărui proiect mai înseamnă totodată şi evaluări şi bilanţuri. Ne-am dori ca în viitor să fim mai punctuali, elevi şi profesori deopotrivă, fie că este vorba de publicarea la timp a articolelor sau de ora la care încep lecţiile. Totodată, am vrea ca viitoarele ediţii ale Şcolii de Blog să păstreze aceeaşi atmosferă destinsă şi să reunească elevi la fel de interesaţi şi dornici să “fure meserie” de la profi.

Se poate să fie un pic prea devreme pentru a vorbi despre rezultate, însă pentru primii 13 absolvenţi ai Şcolii de Blog adevăratele teme de casă abia încep, iar de această dată vor trebui să şi le aleagă singuri, să fie şi mai punctuali şi cel puţin la fel de deschişi la opiniile cititorilor precum au fost la cele ale profesorilor şi colegilor de clasă.

Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil acest proiect: elevi, profesori, parteneri şi complici de orice fel! :)

Etichete: , ,

 1. Raka a scris pe 18 December 2009

  Si eu m-am simtit foarte bine si am invatat destule lucruri noi, pe care le faceam anterior dupa ureche, asa ca trebuie sa multumesc si eu tuturor celor implicati pentru oportunitatea de a deveni un blogger mai bun, mai eficient, mai organizat :)

 2. Mary Torz a scris pe 18 December 2009

  A fost o idee excelentă implementarea”Scolii de Blog,,.Vă mulţumesc ,pentru posibilitatea pe care aţi oferit-o de-a invăţa lucruri noi.Am cunoscut oameni deosebiţi, cu un real potenţial in lumea bloggingului.Vă îmbrăţişez cu drag pe toţi!!!

 3. sorinel a scris pe 8 January 2010

  Da si eu am avut o experinta deosebita de comunicare cand am facut scoala de microbloging pe Cirip http://www.cirip.ro/grup/cursmb/descriere As urma cu placere la si scoala de blog.

 4. moto_lady a scris pe 14 March 2010

  Felicitari pentru initiativa, nu v-ar tenta sa faceti o scoala din asta si pe la Bacau? :D Cel putin la Colegiul “V. Alecsandri” sigur ar fi doritori.

 5. Andrei a scris pe 14 March 2010

  Mulţumim pentru aprecieri.

  Hmmmm, la Bacău. Departe dar tentant. O să luăm în calcul pe viitor.

  Spor la scris!