12 December 2009 Scris de:

Site-ul Cancan, locul 1 in Romania

În doar doi ani de la crearea site-ului Cancan.ro, acesta a reuşit să ajungă primul site din România. Site-ul a beneficiat în ultimele luni de cele mai multe afişări din topul celor mai vizitate site-uri de ştiri şi de informare.

Meritul pentru această performanţă impresionantă îi revine lui Radu Ioan Budeanu, cel care a lansat ziarul Cancan în 2007. Site-ul şi ziarul Cancan sunt editate de compania CanCan Media care este deţinută în proporţie de 5% de Radu Budeanu şi restul de 95% de compania Kenelworth Limited, ce are sediul în Insulele Virgine. Radu Budeanu a intrat în business-ul media în 2004, iar cel mai rentabil produs al său a fost lansat în 2007 prin tabloidul Cancan.

Patronul CanCan Media a declarat că business-ul media este unul foarte profitabil, în 2008 business-ul “tabloidizat” a lui Radu Budeanu era evaluat la peste 22 milioane de euro, din care Cancan reprezintă între 15 şi 18 milioane de euro.  Totodată, site-ul Cancan.ro ocupă locul doi în ceea ce priveşte valoarea totală a site-ului care acoperă 324.601 euro. Pe primul loc se află computergames.ro (598.818 euro) şi pe locul trei gsp.ro (303.574 euro).

Potrivit trafic.ro site-ul Cancan se află pe primul loc la categoria Ştiri/Mass-Media cu peste 600 .000 de vizitatori unici pe săptămână şi 7 milioane de afişări. Site-ul aduce peste 10% din veniturile cotidianului, compania Cancan Media a relansat cancan.ro, mai ales la nivel de funcţionalitate şi grafică.

Site-ul se adresează în general unui public mai tânăr, este un site viu şi complex. “Online-ul nu mai este o opţiune, ci o necesitate pentru ziarele româneşti”, a spus Lucian Romascanu, general manager Cancan media. De remarcat faptul că cancan.ro este un site necomercial.

Referitor la conţinut, site-ul cancan.ro nu face altceva decât să copieze structura şi temele marilor tabloide internaţionale. Sexualitatea (produsul care se vinde cel mai bine), cât mai multe femei dezbrăcate, ştiri senzaţionale care invadează intimitatea unor persoane publice, sunt caracteristicile site-ului cancan.ro.

Deşi multă lume nu este de acord cu aceste tabloide, trebuie să înţelegem faptul că lumea are nevoie de ele pentru că îi ajută pe cititori să iasă din sfera banală şi îi transpune în lumea vedetelor.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Site-ul Cancan, locul 1 in Romania, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Etichete: , , ,

  1. stefanclick a scris pe 14 December 2009

    Intradevar … barfa este importanta la noi… si nu numai, dar nu inteleg o chestie… la ce te refereai cand ai spus ca nu este un site comercial? … nu produce bani? caci din contra am vazut destule reclame pe site .. de la tiriac auto la shoppuri online, pana si Google Adsense

  2. Elena a scris pe 3 January 2010

    Invatamantul romanesc pute de corupt ce e.

  3. sol a scris pe 5 February 2010

    Thanks God, nu l-am vizitat niciodata : )