12 December 2009 Scris de:

Review:Portalul okazii.ro vs ebay.com

Ambelele portaluri , atât www.okazii.ro şi www.ebay.com sunt destinate comerţului online.

O mică descriere a site-ului okazii.ro:

Un site care a luat startul inainte de inceputul propriu-zis al comerţului electronic românesc. De la articole de anticariat, antichităţi si artă până la computere, software, foto şi electronice, www.okazii.roofera aproape orice. Astazi, este cel mai vizitat site de e-commerce din Romania şi, nu de putine ori, a fost asemanat cu celebrul .www.ebay.com. OKazii.ro este printre putinele site-uri de licitaţii online din România şi este deţinută de către compania Project Manager la NetBridge Investments.Conform statisticiilor, portalul okazii este cel mai vizitat din România

Cum funcţionează okazii.ro?

Lunar, peste 600.000 de utilizatori de Internet folosesc OKazii.ro  pentru a vinde sau a cumpara la licitatie diverse articole (din categoriile Anticariat, Antichitati si Arta, Auto, Moto, Velo, Bijuterii, Birotica si Papetarie, Carti, Video, Muzica, CD-uri, Computere si software, Foto si Electronice, Imbracaminte, Imobiliare, Mobila, Obiecte de colectie, Plante, Animale, Servicii, Sport, Pescuit, Vanatoare, Turism).
O licitatie pe http://www.okazii.ro/ poate fi standard, olandeza sau instant. Licitatia are o durata de timp stabilita de vanzator si se termina la finalul acestei durate, cand castigator este utilizatorul cu cea mai mare oferta. Vanzatorul poate folosi si un pret Blitz, acesta fiind pretul la care oricine poate cumpara instant articolul licitat, fara a mai astepta sfarsitul licitatiei.Licitatorul automat, introdus în cea mai noua versiune a site-ului OKazii.ro, permite stabilirea de catre cumparator a unui pret maxim, OKazii licitand automat in numele cumparatorului, daca oferta sa este depasita, pana la atingerea pragului maxim, stabilit initial de acesta.OKazii.ro foloseste platile online cu card, insa doar  pentru serviciile suplimentare pe care le achizitioneaza utilizatorii sai si nu pentru plati in cadrul tranzactiilor intre utilizatori.

Despre Ebay.com :

Ebay reprezintă piaţa electronică a lumii întregi, numele său fiind universal cunoscut şi sinonim cu modelul de licitaţie a vânzărilor prin Internet. Lider al acestei industrii, eBay a creat prima comunitate comercială online de încredere, în care schimbul tradiţional dintre vânzători şi cumpărători este reglementat de evaluările şi recomandările fiecărei părţi. Cu toate că eBay are mulţi imitatori şi se confruntă cu o mulţime de competitori care dispun de site-uri Web cu posibilităţi de licitaţie, el continuă să domine categoria licitaţii şi rămâne liderul în introducerea de noi modele, precum, vânzări la preţ fix şi la jumătate de preţ.

În momentul de faţă eBay are site-uri cu specificul unor ţări în Austria, Australia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Korea, Noua Zeelandă şi Marea Britanie. Desigur, nu este neobişnuit să auzim că membrii eBay Korea cumpără articole de la membrii din SUA sau că membrii din Australia cumpără de la membrii din Franţa.Se  poate spune că eBay este un model de succes în comerţul electronic, el putând fi utilizat şi ca material didactic pentru analizarea elementelor de bază ale unui site Web de comerţ electronic (alegerea şi comandarea produselor, plata şi primirea comenzilor).

Cum funcţionează Ebay.com?

Felul cum decurge o licitaţie online la eBay diferă destul de mult de licitaţiile tradiţionale. Două exemple de diferenţe:

 • Ofertantul trebuie întotdeauna să stabilească sfârşitul licitaţiei sale pentru o anumită zi, oră, minut şi secundă;
 • Afişajul nivelului curent la care s-a ajuns diferă de ultima ofertă făcută. Regulile exacte ale afişajului sunt însă publicate pe site.

chart

În eBay se scot zilnic la licitaţie şi deci se vând/cumpără global milioane de obiecte, noi sau utilizate, cum ar fi: obiecte pentru colecţionari, decoraţiuni, aparate casnice, aparate electronice, unelte, mobilă, autoturisme şi piese de schimb, bijuterii, îmbrăcăminte, CD-uri cu muzică sau software, cărţi şi multe, multe altele. Începând din 2005 se vând şi obiecte industriale şi comerciale. Unele obiecte sunt unicate de mare valoare, altele însă se pot arunca la gunoi. În general se pot scoate la licitaţie orice fel de obiecte, cu condiţia să nu fie ilegale (cum ar fi piei de animale ocrotite, droguri, marfă de contrabandă, bani falşi ş.a.) şi să nu contravină regulilor interne stabilite de eBay. Vânzătorul este totdeauna obligat să livreze un obiect care corespunde exact cu descrierea făcută chiar de el (răspunde pentru corectitudinea descrierii articolului). De asemenea, se pot scoate la licitaţie şi servicii.

Ocazional apar totuşi în eBay şi obiecte controversate, ca de ex. organe umane pentru transplant; marfă contrafăcută şi falsificată; imitaţii de obiecte de marcă bună, descrise în mod mincinos drept marfă originală; copii ilegale de medii; articole de scandal oferite de cineva cu scopul intenţionat de a-şi face reclamă ş.a. Uneori un cumpărător amator nou nu-şi poate da seama exact de situaţie şi poate cădea în capcană. Totuşi în eBay există şi unele proceduri de împăciuire între vânzător şi cumpărător.Unele firme de renume, cum de ex. ar fi chiar IBM, îşi oferă produsele şi serviciile şi pe platforma eBay.

Conform rezultatelor oferite de către http://stat.trafic.ro/stat/okazii, statistica este:

 • Record de vizitatori pe zi (03.12.2009): 123.657
 • Afişări per vizitator (medie pe 7 zile): 24,29
 • Vizitatori în ultimele 24 de ore: 106.469
 • Vizitatori în ultimele 7 zile: 769.719
 • Vizitatori în ultimele 30 de zile: 3.304.074
 • Motorul de căutare cel mai folosit: Google
 • Cel mai bun referrer web în ultimele 7 zile: okazii.automarket…
 • Căutarea cea mai frecventă (7 zile): okazii
 • Ziua din săptămână cea mai vizitată: Luni

 

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Etichete: , ,

 1. stefanclick a scris pe 14 December 2009

  care ar fi pana la urma concluzia?… cine a castigat vs-ul, sau de ex la ce e mai bun unul si mai prost altul?

  Eu personal folosesc ebay de vreo 3 ani, si am cumparat peste 100 de produse, cu valoare de peste  1500 euro in total, si nu am avut vre-un caz in care sa nu vina coletul, sau sa primesc ceva ce nu era descris. 
  Ce e drep conteaza foarte mult sa sti dupa ce te uiti cand comanzi, sa sti sa citesti descrierile dar sa ai un ochi si pe profilul vanzatorului, ce a vandut, cat a vandut, de cand are contul etc.

 2. hefzii a scris pe 4 September 2010

  -Atentie mare la saitu infractor ce se autointituleaza okazii.ro; ma ciordit prin fraudare in total cu peste 30 de euro; adicalea ma furat cu tupeu din cont….si ma refer la administrator nu la altceva….

 3. hefzii hefzi a scris pe 18 September 2010

  -pai daca au profesori de fraudare buni, gen administrator de sait; – deci:atentie la buzunar; respectiv cont; fiindca pa mine ma facut la buzunar direct administratoru…
  - sa deschis si un sait la fel care e de moca; tizo.ro; garanteaza si tepele pana la 6 milioane…e pe bune.

 4. hefzii hefzi tizo.ro okazii a scris pe 19 September 2010

  hefzii hefzii tizo.ro okazii.ro Sunday, 19 September, 2010 at 1:18
  -atentie la buzunar; respectiv cont; fiindca pa mine ma facut la buzunar direct administratorii de la Okazii cu 30 de euro.

  - Atentie: sa deschis si un sait la fel care e de moca; tizo.ro; garanteaza si tepele pana la 6 milioane lei…e pe bune.
  -Si daca aduci si un alt paopandau iti da 100 000 lei de bucata inscris…Adicalea astia, is cretini nu te fura; iti si da lovele… e pe bune. Ai foamea in gat, esti in criza si nevoie de bani sau de lovele?….ti-ai gasit servici: cauta fraieri multi s-ai inscrii si faci bani…le spui ca te-am trimis io daca comenteaza, sau ai probleme; ma cunosc ei bine si unii si altii. Iti trebe un blog de orice fel chiar si googel; iei legatura cu ei ; si iti pui vecinii; prietenii si rudele sa se inscrie la ei( tizo.ro) prin blogu tau si ai 100 000 de bucata. Nu e gluma, nici la misto; poti verifica optiunile le ei; adica te poti convinge…singur.

 5. hefzii hefzi a scris pe 20 September 2010

  hefzii hefzii tizo.ro si okazii.ro
  - deci: atentie la buzunar; respectiv cont; fiindca pa mine ma facut la buzunar direct administratorii de la Okazii.

  - Atentie: sa deschis si un sait la fel care e de moca; tizo.ro; garanteaza si tepele pana la 6 milioane lei…e pe bune. Program Afiliere si Programul Protectia Cumparatorilor
  -Si daca aduci si un alt paopandau iti da 100 000 lei de bucata inscris…Adicalea astia, is cretini nu te fura; iti si da lovele… e pe bune. Ai foamea in gat, sau est doar nebun de foame,sau cunosti pe cineva care este; nu da la lume in cap , ca poti ajunge la peliprava; deci daca ai nevoie de bani sau de lovele?….ti-ai gasit servici: cauta fraieri multi s-ai inscrii si faci bani…le spui ca te-am trimis io daca comenteaza, sau ai probleme; ma cunosc ei bine si unii si altii. Iti trebe un blog de orice fel chiar si googel; iei legatura cu ei ; si iti pui vecinii; prietenii si rudele sa se inscrie la ei( tizo.ro) prin blogu tau si ai 100 000 de bucata. Nu e gluma, nici la misto; poti verifica optiunile le ei; adica te poti convinge…singur.(citeste-l si da-l mai departe e moca)

 6. paul a scris pe 27 November 2011

  Cum sa te dea in judecata; niste infractori ordinari? E postata la misto reaba asta; e manopera okazionista. In realitate okazii eu site fontoma din punct de vedere al legii si al decentei… E o tiganeala romaneasca cu angajati infecti. De exemplu: ”Politica site-lui e sa inchida aiurea conturile cu multe obiecte la vanzare; pentru ai jecmanii de lovele pe fraieri… Amici de-ai mei cu sute de obiecte la vanzare; si cu rating de sute calificatie, toate pozitive s-au trezit cu conturile blocate aiurea si definitiv pe Okazii. Asta inseamna lovele in plus pentru disperatii de foame de la okazii, deoarece ei au trebuit sa reintroduca obictele in licitatie; si chestia asta se plateste. Unul a platit 47 de euro pentru repunere in vanzare; adica poze multe si obiecte multe bagate in licitatie. Deci; cei de la okazii au norma sa produca lovele cu orice pret. Fiecare angajat trebuie sa suspende aiurea circa 25 de conturi pe zi; ca sa-si ia salariul; am aflat de la un fost angajat la ei….asa e in romanaia.