3 December 2009 Scris de:

Zakynthos, paradisul Greciei!

Grecia-ţara legendelor şi a peisajelor de neuitat. Aşa s-ar rezuma în câteva cuvinte unul dintre cele mai atractive puncte turistice din lume care atrage an de an milioane de turişti.

La 300 km de Atena se află Insula Zakynthos. Este o insulă mică localizată în vestul Greciei, înconjurată de apele Mării Ionice, o insulă care te duce într-o lume de basm încă din primul moment în care păşeşti pe acest tărâm fermecat.

Supranumită “Venetia Sudului”, datorită diferitelor forme de artă, sau “floarea levantului” pentru vegetaţia bogată, mereu verde, Zakynthos este vestită pentru minunatele plaje nisipoase, pentru plantaţiile de măslini şi citrice dar şi pentru broaştele ţestoase Caretta care sunt protejate prin lege.

Insula a fost descoperită de către Zakynthos, fiul lui Dardanos (regele Troiei) şi ocupată de-a lungul timpului de diferite popoare care au influenţat cultura, arhitectura şi modul de viaţă din insulă. Parfumul crinilor de nisip care te ameţesc cu aroma lor, apusurile de soare, priveliştile încântătoare l-au vrăjit pe Solomos, cel care a scris imnul naţional al Greciei, în urmă cu peste 100 de ani.

Toate aceste frumuseţi naturale combinate cu hotelurile de calitate şi obiectivele turistice fac din Zakynthos una dintre cele mai râvnite staţiuni din Grecia. Preţurile nu sunt deloc ridicate, un sejur de şapte zile la un hotel de trei stele poate ajunge până la 400 de euro.

În sudul insulei se găsesc cele mai frumoase plaje. Renumite sunt Porto Roma, Banana Beach, Porto Zoro sau Agios Nikolaos. În zona plajei Sf. Nicolae, iubitorii de senzaţii tari pot practica sporturi nautice (scufundări, flying fish, ski jet, banana).

Pentru cei care sunt doritori de distracţii, vă recomand plaja de la Laganas care este cea mai importantă staţiune turistică a insulei. Aici se poate ajunge cu vaporaşele care pleacă din Porto Vormi. Cluburile diverse, hotelurile luxoase şi peisajele încântătoare sunt ingredientele care caracterizează staţiunea Laganas.

În partea de nord a insulei se află grotele albastre de la Volimes, unde culoarea albastră a apei se reflectă pe pereţii stâncilor şi creează un peisaj marin impresionant, vizibil mai ales la apusul sau răsăritul soarelui.

Şi mănăstirile atrag an de an numeroşi turişti pe insula Zakynthos. În mănăstirea Anafonitria se află o icoană făcătoare de minuni care a fost adusă din Constantinopol iar Biserica Agia Mavra găzduieşte icoane şi fresce pictate de renumiţi pictori greci.

Insula Marathonisi este cunoscută drept paradisul broaştelor ţestoase Caretta. Chiar şi forma insulei este de ţestoasă. Această insulă este declarată parc naţional pentru a proteja speciile rare de ţestoase. Tot aici găsim două plaje, una cu pietricele fine şi mici grote care pot fi vizitate şi una cu nisip auriu.

Calitatea serviciilor oferite de Zakynthos este foarte bună iar mâncarea grecească este destul variată încât poate să satisfacă orice gusturi. Sper că am reuşit să vă conving să Insula Zakynthos este un paradis al frumuseţiilor naturii cât şi al monumentelor istorice de o valoare incontestabilă.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre insula Zakynthos si pretul unui sejur puteti vizita si: http://www.destinatie.ro/cat_0016884.html

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Zakynthos, paradisul Greciei!, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Etichete: , , , ,

  1. Alexandra a scris pe 18 February 2012

    super tineti-o tot asa bravoo…:*:*