3 December 2009 Scris de:

Sony Ericsson K800i

Acum 2 ani şi un pic am decretat că îmi trebuie un telefon. Săracul frate, K300i începea să aibă probleme cu bateria. A decretat şi bunicul că sunt liberă să îmi iau ce telefon doresc pe post de cadou de la el aşa că am studiat un pic piaţa şi am ales un telefon nou apărut: Sony Ericsson K800i. În acea perioadă la liber costa în jur de 1100 lei dar eu luându-l la un abonament ţeapăn de la Orange am plătit doar 700 lei. Adică bunicul :).

Well, primul lucru care mi-a atras atenţia şi mi-a plăcut a fost tastatura. Butoane mari, cauciucate, numai bune pentru degetele mele subţiri şi lungi care de multe ori trec peste taste lejer. Ecranul de 240 x 320 pixels este perfect pentru mine. Destul de mare pentru a vedea pozele sau a citi mailurile dar nici foarte mare pentru a mă trezi cu un blackberry în buzunar.

Agenda are 1000 de contacte, memoria internă a telefonului e de 64 MB dar poate fi extinsă cu un card până la 2 Gb. O altă parte bună e că sunt înregistrate 30 de apeluri făcute, pierdute sau primite. Pentru mine numărul asta e perfect, pentru că nu se ştie când am nevoie de un număr de telefon pe care nu am apucat să îl salvez încă.

Punctul forte al telefonului sunt evident pozele. Tehnologie cyber-shot, cameră de 3.2 mega pixeli, autofocus, blitz xenon, stabilizator de imagine. Mai există o a doua cameră pt apeluri 3G. Foarte bune sunt şi pozele pe întuneric graţie blitzului.

Una din cele mai bune funcţii ale telefonului este Best Pic. Aceasta îţi permite să faci 9 poze consecutive: 4 înainte, una în timp ce apeşi butonul complet şi 4 imediat după. Cu ajutorul ei am reuşit să pozez fulgere în timpul unei furtuni. Foarte utilă în momente în care rapiditatea este esenţială.

3G, GPRS, Bluetooth, WAP 2.0/xHTML, SMS, MMS, EMAIL, MP3/AAC/MP4 player, Organizator, precum şi altele sunt prezente la acest telefon. Trebuie amintit şi faptul că difuzoarele sunt ok, oferind un sunet destul de clar şi mulţumitor încât să asculţi muzică timp de câteva ore fără să te simţi agasat.

Bateria este Li-Po 900 mAh. Nu am studiat niciodată exact cât mă ţine bateria dacă vorbesc dar ştiu sigur că ţine peste 4 ore de ascultat muzică fără întrerupere. De obicei, încarc bateria la vreo 4 zile, din cauza utilizării sistematice a camerei foto plus convorbiri.

La ora actuală, telefonul are preţul situat între 690 lei şi 930 lei, în funcţie de magazin.

Eu mă declar foarte mulţumită de el şi având în vedere afinitatea mea pentru suedezi, când îl voi schimba voi lua un frăţior mai mare de-al său.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Sony Ericsson K800i, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Etichete: ,