3 December 2009 Scris de:

iPod Nano Third Generation

Trăim într-o eră digitală în care, la orice oră ne putem izola de lumea din afară, în siguranța și confortul melodiilor preferate. Muzica ne poate fi alături la orice oră prin intermediul unui gadget micuț și indispensabil. Pentru a răspunde nevoilor cotidiene, Apple pune la dispoziția clienților săi seria iPod.

iPod Nano 3rd Generation este al treilea model din generația Nano, fiind unul dintre cele mai mici și mai subțiri MP3-uri disponibile în momentul de față. Singurul său inconvenient este prețul care este destul de ridicat pentru piața din România: 149 $ pentru varianta de 4GB și 199$ pentru cea de 8GB.

Dimensiuni

Diferența cea mai ușor de sesizat dintre iPod Nano 3rd Generation și generațiile anterioare de Nano este aspectul. Designul este schimbat radical, renunțându-se la aspectul de turn pentru un design pătrat care face noua generație mult mai ușor de utilizat și de ținut în mână.  Astfel, iPod Nano 3rd Generation măsoară 2.75 inch lungime, 2 inch lățime, grosimea rămânând aceeași ca la generațiile anterioare, respectiv 0.25 inch.

În ceea ce privește înfățișarea, 3rd Generation a păstrat fața mată de aluminiu și spatele cromat. De asemenea, varianta de 8GB vine într-o gamă variată de culori: argintiu, negru, roșu, verde și albastru. iPod Nano 3rd Generation

Ecranul

Dacă noile dimensiuni șochează, ele au fost astfel realizate pentru a face loc celei mai mari îmbunătățiri oferite de generația a 3-a: un ecran mai mare (de 2 inch), perfect pentru a reda fișiere video. Cu o rezoluție de 320×240 și peste 204 pixeli/inch, iPod Nano 3rd Generation poate reda fişiere H264 sau MPEG 4 în format MOV, MP4 sau M4V, cu o rezoluţie maximă de 640×480, adică maxim 30 de cadre/secundă

Click Wheel

Această rotiță de control are doar 1 inch în diametru și este mai mică decât cea de la generațiile anterioare (1,25 inch) sau de la iPod Classic sau Video iPod (1,5 inch), ceea ce a adus numeroase critici la adresa noii generații. Totuși, având în vedere că redimensionarea ecranului a necesitat anumite sacrificii, putem afirma că 0.25 inch în minus la rotița de control nu sunt o crimă.

Meniul

Meniul reprezintă un alt aspect revizuit total la a 3-a generație de iPod Nano. iPod Nano 3rd GenerationMeniul este astfel proiectat încât ecranul este împărțit în jumătate: o jumătate fiind meniul propri-zis, iar cealaltă jumătate reprezentativă pentru categoriile muzică, video, fotografii.

De asemenea, la această generație debutează sistemul Cover Flow. Acesta permite utilizatorului să selecteze melodia preferată în funcție de imaginea reprezentativă pentru aceasta. Din păcate sistemul își pierde atractivitatea datorită lipsei unui ecran sensibil la atingere (touch screen) care să permită navigarea rapidă prin sistem. În lipsa acestuia, căutarea unei melodii este greoaie și solicitantă pentru utilizator.

Redarea aleatorie (shuffle)a melodiilor este ușor de utilizat, reprezentând o funcție suplimentară a meniului. În condițiile în care utilizatorul dorește să caute printre sute de melodii, această funcție (shuffle) îi permite să găsească melodiile care-i plac într-un mod rapid, ușor și plăcut, fără a fi nevoit să caute manual în întreaga listă de melodii.

Jocuri

Noul design și mai ales ecranul inovator au permis încorporarea de jocuri în iPod Nano 3rd Generation. Modelul clasic pune la dispoziția utilizatorului 3 jocuri: Solitaire, iQuize (joc gen trivia) și Vortex.

Minusuri

Sistemul audio este de aceeași calitate medie ca și la celelalte generații de Nano.

Nu dispune de radio FM.

Nu poate fi utilizat pentru înregistrare audio sau video.

Nu permite extinderea memorie prin card SD.

Concluzii

iPod Nano 3rd Generation prezintă îmbunătățiri evidente față de generațiile anterioare. În ceea ce privește raportul calitate-preț, putem spune că semnătura Apple și numele iPod oferă o garanție substanțială produsului. Deși nu este cel mai accesibil de pe piața românească, investiția într-un iPod Nano 3rd Generation nu este nicidecum o investiție proastă.

Pentru informații suplimentare privind iPod Nano 3rd Generation sau orice produs Apple contactați: www.apple.com/ro/

Pentru achiziționarea unui iPod Nano 3rd Generation sau a oricărui produs Apple contactați: http://store.apcom.ro/

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
iPod Nano Third Generation, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Etichete: , , ,

  1. Lindaaa a scris pe 3 December 2009

    pentru radio iti cumperi casti speciale:D

  2. Andreea a scris pe 29 July 2010

    Interesant review. Personal pot sa spun ca exista si avantaje si dezavantaje pentru ipod nano 3rd generation. Eu una l-am achizitionat si sunt mandra de el,este foarte finut si mic,incape in orice buzunarel:)) . Este un Ipod Classic in varianta Mini :d.

    xoxo (Constanta rocks)