26 November 2009 Scris de:

Romina Nicoleta

Seacă  şi monotonă. Aşa pare uneori studenţia mea.

E facultatea unde merg din când în cînd să mai iau câte un curs, şi căminul mizer cu manele pe coridor.

E bucătăria murdara din 22 pentru care trebuia să mai urc un etaj si afişele de pe uşa şefului de palier, ce anunţa că iar trebuie plătit ceva.

Sunt nopţile nedormite pâna la ora 4 când ajung să privesc, cu ochii cârpiti de somn, cum se consumă, nefumată, ţigarea între degete. Sunt berile proaste, la pet, de la toate chefurile de la 5, si pleşkăviţa improvizată din fata căminului.  Şi puştii tampiţi din Construcţii cu fraze de agăţat răsuflate.

Dar, la naiba, cu riscul de a pica în mediocritate, eu strig că-mi place.

Îmi place când pot să plec fără să anunţ, când stau nopţi întregi pe culoar scriind sau citind, când cafeaua de dimineaţa mă face fericită şi când, la ora 7, înainte de seminar, îmi dau seama că sunt mulţumita de proiectul pe care iar l-am lăsat pe ultimul moment.

Mi-am dat seama că am ajuns să mă obisnuiesc să aştept de 2 ori pe lună pachet de acasă.  Şi m-am obişnuit să spun mereu “merg data viitoare la curs” după fiecare noapte îmbibată în alcool . Şi înca se întâmplă ca acea dată viitoare să fie la examen, şi nimănui să nu-i pese, atâta timp cât se plăteşte ce trebuie, cât şi când trebuie.

Studenţia e o vacanţa prelungită, când cheltuiesc pe rând banii parinţilor, bursa şi eventual banii de la cine ştie ce serviciu bizar, şi totuşi continui să mă plâng că nu am ce vreau.

Se pare că, poate, studenţia nu e chiar atât de seacă cum credeam… uneori.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Romina Nicoleta, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Etichete: , ,

  1. Cristina Dragomir a scris pe 26 November 2009

    Imi place articolul tau.Imi aduc si eu aminte de caminul 22, am stat 2 ani acolo si mi-a placut foarte mult, mai ales colege mele de camera.Ma apuca dorul uneori de vremurile acelea…

  2. Alexandra Tistea a scris pe 27 November 2009

    Se pare că pe mai mulți îi seacă faza cu studenția (și pe mine, aparent:p), dar e fain că tu te bucuri de unele părți:).

  3. Andra Costa a scris pe 28 November 2009

    Eu recunosc ca nu am stat in camin ft mult in camin, doar asa de vreo 2-3 ori in vizita, dar mi-a placut la maxim studentia mea. Si daca faculta mea ar mai fi tinut vreo 3 ani, as fi fost in al noulea cer. Totul pare mai gri de cand am terminat faculta, mai matur si cu mai multe responsabilităti. Mi-e dor de anii mei de CRP