26 November 2009 Scris de:

Prințesa Diana

Prințesa Inimilor

Ce înseamnă pentru mine a-i ajuta pe cei din jur și de ce fac acest lucru.

Ca orice ființă umană de-alungul vieții am incercat pe cât posibil, și încă fac acest lucru, să îmi pretec timpul făcând ceea ce îmi place.Cred cu tărie că viața ne-a fost dată pentru a fi fericiți dar și pentru a aduce fericire celor din jurul nostru.În asta se măsoară după părerea mea modul în care ti-ai trăit viața, ce ai făcut cu prețiosul timp pe care l-ai avut la dispoziție.Dacă l-ai irosit sau ai încercat să folosești într-un mod constructiv fiecare moment.

Revenind la ceea ce am afirmat mai devreme, când spun  cei din jurul nostru, nu mă refer doar la cei apropiați nouă: rude , prieteni, cunoscuți ci la toate persoanale din jurul nostru deoarece toți aparținem aceleași rase și anume suntem oameni!Indiferent de origine, sex, vârstă, orientare sexuală și multe alte bariere care pot interveni între noi, avem în comun un lucru ce depășește orice barieră de aceea mă voi repeta spunând că toți suntem oameni.

Tocmai de aceea îmi place să ajut oamenii iar atunci când fac acest lucru mă simt împlinită și utilă.Simt că într-adevăr trăiesc pentru ceva, am un anume scop.Sunt mamă, am 2 copii minunați, și am o viață împlinită și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, însă nu toți ne naștem cu aceeași șansă.

Ce vină au cei care se nasc în locuri cu un nivel de trai scăzut sau cei bolnavi? cu siguranță nu a fost alegerea lor.Din acest motiv și cu atât mai mult nu trebuie să le întoarcem spatele, dimpotrivă noi am avut norocul și posibilitatea unui trai mai bun și de aceea îi putem ajuta , le putem aduce speranță, liniște și un zâmbet pe față.

Acestea sunt lucrurile care ne fac oameni, avem în noi puterea de a-i ajuta pe cei din jur .Nu există sentiment mai frumos decât acela simțit în momentul în care știi că ai adus bucurie și speranță unor oameni care poate au uitat cum este să simți că  viața merită trăită.

De-alungul programelor caritabile la care am luat parte am cunoscut oameni exatraordinari chiar dacă erau persoane cu situație materială precară, persoane fără adăpost, persoane bolnave și lista poate continua.De ce să nu oferim acestor oameni ajutorul nostru, dacă suntem în măsură să o facem?Este suficient chair și o vorbă bună sau un semn că îi înțelegem și suntem alături de ei, nu este nevoie neapărat de un sprijin material dacă nu ne permitem.

Cât timp o să mai fiu pe acest pământ nu mă voi opri niciodată din acest drum pe care l-am ales,o să ajut totdeauna oamenii care vor avea nevoie de sprijin.

Consider că cel mai important și mai de preț lucru lucru pe care îl putem oferi aproapelui nostru este un ajutor necondioționat.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Prințesa Diana, 3.8 out of 5 based on 5 ratings

Etichete: , , ,

 1. Mariana Torz a scris pe 26 November 2009

  Frumos articol!Dupa parerea mea neprofesionista,cred ca ai reusit sa exprimi ceea ce a gandit ea.Ce frumos ar fi ca oameni sa gandeasca intr-o oarecare masura ca si ea.Nu ar mai exista atata suferinta si probleme.Felicitari!

 2. Alex S a scris pe 27 November 2009

  Frumos, dar dupa cum stii ,nu sunt in totalitate de acord cu ce ai scris! timmdivm!

 3. Andra Costa a scris pe 28 November 2009

  Nu vreau sa fiu aia care cauta nod in papura si sunt de acord ca trebuie sa ne ajutam aproapele, dar faza cu ajutor neconditionat nu tine pentru ca oamenii merg pe conceptul le dai un deget si-ti iau toata mana.
  In ziua de azi trebuie sa fi un pic egoist.

 4. amused to death a scris pe 12 January 2010

  ne pierdem in general printre truisme, pe care avem apoi pretenia sa le prezentam drept opinii originale sau pe care daca le cosmetizam pe principiul ”mice have better PR” vor avea un numar mai mare de cititori. Este dezarmant sa observam probleme atat de complexe tratate intr-un spatiu atat de restrans. Trebuie sa intelegem, inainte de a afirma. Trebuie sa intrezarim posibilitatea
  adevarurilor universale pe care le postulam. A intelege ce inseamna celalalt, a putea conceptualiza alteritatea nu presupune doar rostirea unor cuvinte pe ale caror continut nu le putem intelege.
  Scopul meu nu este de a jigni oamenii.Dar nu pot sa nu evaluez critic un limbaj care se impedica la tot pasul de clisee, si nu ma refer doar la acest articol. Ma refer la riscurirle libertatii de exprimare. Pe care nu o contest, dar pot sa imi manifest rezervele fata de idei precum ” oricine poate scrie ceva despre orice” sau daca nu e sigur cum ar trebui sa o faca, ii vor arata altii cum SE face.
  in ziua de astazi, trebuie sa incetam sa mai spunem ” in ziua de astazi trebuie sa…”!