23 November 2009 Scris de:

John Saul

I

Ceata densa invaluie orasul intr-o aura de mister. Undeva departe, ferit de privirile trecatorilor, statea si astepta in intuneric. Stia ce are de facut si ca trebuia sa fie curand. Totusi, o umbra de indoiala i s-a strecurat in suflet. Poate nu urma calea cea mai buna. Planul insa fusese intocmit cu mult timp in urma si daca nu-l punea el in aplicare, sigur se gaseau altii, mai ales pentru o suma atat de mare.

Momentul lui sosise. Stia unde trebuie sa ajunga si ca vor fi multi oameni acolo. Familii inocente care nici nu vor sti ce li se intamplase… pana nu va fi prea tarziu. Nu intelegea de ce trebuie sa se intample asa… dar stia ca oameni importanti asteptau rezultatele actiunilor sale. Nu avea timp pentru dubii.

II

Lumina orbitoare si caldura l-au inconjurat instantaneu. Multimea forfotea in jurul sau si stia ca venise momentul. Nu mai putea da inapoi. A scos fiola din buzunar si, in timp ce o privea, inca incerca sa-si dea seama cum un lucru atat de mic putea face un rau atat de mare. Parea atat de nesemnificativa in mana sa, atat de inofensiva. Fara sa stea prea mult pe ganduri, i-a dat drumul din palma. In timp ce a auzit recipientul spargandu-se, stia ca nu va pati nimic, ceea ce nu se putea spune despre ceilalti oameni din jurul sau.

III

Urmarea stirea de cateva saptamani deja. Ziarele vorbeau despre pandemie, despre un virus care facea ravagii si pentru care inca nu fusese descoperit un vaccin. Vestile il imbucurau pentru ca stia ca va veni momentul lui curand. Va putea testa noua sa formula pe un esantion atat de mare. Avusese noroc cu pandemia. Si, ceea ce era cel mai bine, urma sa aiba mana libera. Nimeni nu putea sa-l acuze de nimic si nici sa-i ceara socoteala, asa prevedea contractul sau. Daca lucrurile urmau sa mearga conform planului, avea sa castige miliarde. Si dupa ce formula secreta avea sa fie verificata, printre sutele de vaccinuri anti-gripale, avea sa castige alte miliarde.

Planul era minunat datorita simplitatii sale: in urma declansarii pandemiei, BioMedic urma sa produca vaccinul si sa-l distribuie oamenilor. Acestia vor fi convinsi ca este absoluta necesara vaccinarea, temandu-se de virusul mortal. In isteria generala produsa de media, nici macar nu aveau sa observe ca numarul victimelor este mult mai mic decat al celor ce mor de gripa normala zilnic. Aceasta parte il costa cel mai mult, dar avand in vedere profiturile viitoare, era o nimica toata. In special datorita avantajelor legale. Guvernele ahtiate dupa fonduri suplimentare nici nu clipisera cand isi prezentase clauza de lipsa a raspunderii. Cine ar fi crezut ca o sa accepte asa usor obligativitatea unui vaccin care putea avea orice fel de efecte secundare, dar pentru care producatorul nu poate fi tras la raspundere?

Porni televizorul pentru a vedea ultimele efecte ale pandemiei. Asezandu-se in fotoliul preferat, asculta incantat vocea monotona a crainicului ce anunta o noua victima. Totul mergea minunat. Niciodata nu crezuse ca naivitatea putea aduce atat de multi bani.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
John Saul, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

  1. Ieu a scris pe 23 November 2009

    Foarte tareeeeee:))…Si mie imi curge nasu’:(

  2. richie a scris pe 23 November 2009

    Gripa noua? Foarte actual. nu-i exclus ca John sa aibe pregatit un manuscris asemanator :)